Конкурент Наполеона. Рецепт шоколадного торта Спартак

15 липня, 03:17
Торт можна прикрасити глазур’ю, фруктами чи горіхами (Фото:mallivan / depositphotos.com)

Торт можна прикрасити глазур’ю, фруктами чи горіхами (Фото:mallivan / depositphotos.com)

Цей торт не був винайдений іменитим шеф-кухарем чи легендарною кондитерською фабрикою, проте він став гідним конкурентом своїм класичним колегам.

Торт Спартак — дітище народної кулінарної творчості, а таємницю назви донині ніхто не може пояснити. Тим не менш, цей торт із безлічі тонких шарів не поступається популярністю ні Київському, ні Наполеону, ні Медовику. Рецептом Спартака поділилися кондитери кулінарного медіа Chef’s Pencil.

Відео дня

Рецепт торта Спартак

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 ст. борошна
  • 1 ½ ч.л. розпушувача
  • 1/3 ст. какао-порошка
  • 1 ст. цукру
  • 2 великі яйця
  • ¼ ст. молока
  • 6 ст.л. вершкового масла
  • ½ ч.л. харчової соди

Для крему:

  • 340 г вершкового сиру розм’якшеного
  • 12 ст.л. вершкового масла кімнатної температури
  • 400 г згущеного молока
  • ½ ст. цукрової пудри
  • 1 ст. густих збитих вершків

Приготування:

Просійте борошно, розпушувач та какао-порошок у миску. Відставте.

Доведіть воду у каструлі до кипіння.

Збийте цукор, яйця, масло, харчову соду та молоко у мисці. Поставте на водяну баню, і готуйте на середньому вогні, поки цукор та масло повністю не розчиняться (приблизно 6−8 хвилин).

Зніміть з вогню і швидко вмішайте борошняну суміш, поки вона гаряча. Відкладіть, щоб тісто охололо (близько 15 хвилин).

Присипте поверхню борошном, викладіть тісто на робочу поверхню і розділіть на 8 частин. Посипте тісто борошном і по черзі розкатайте 8 коржів. Вирізайте їх за допомогою круглої форми для випікання, потім випікайте на застеленому пергаментом деку протягом 6−8 хвилин при температурі 190 °C.

Обрізки з тіста теж запечіть.

Приготуйте крем: збийте густі вершки у мисці до густого стану. В окремій мисці змішайте вершковий сир та масло. Додайте згущівку та цукрову пудру, потім змішайте обидві суміші.

Візьміть круглу форму для торта, змастіть дно кремом. Викладіть перший корж, змастіть кремом, накрийте наступним коржем і повторіть все те ж саме з іншими коржами. Змастіть останній корж кремом, промажте боки торта. Покришіть випечені обрізки тіста і посипте ними торт.

Також ви можете прикрасити торт шоколадною глазур’ю, фруктами чи горіхами.

Відправте торт в холодильник на 10−12 годин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X