Кондитерська класика. Секрети приготування торта Пташине молоко

5 червня 2020, 06:03

Відомий торт Пташине молоко — кондитерська класика радянської епохи. Смак цього десерту багато хто пам’ятає з дитинства.

Торт Пташине молоко — це ніжний корж, повітряне суфле зі збитих білків і товстий шар шоколадної глазурі. Для приготування торта Пташине молоко за класичним рецептом використовують агар-агар, але його можна замінити желатином. Щоб торт вийшов повітряним, білки попередньо потрібно охолодити, так крем буде краще збивати. Пропонуємо приготувати торт Пташине молоко в домашніх умовах.

Відео дня

Торт пташине молоко: рецепт

Складові:

Для коржа:

  • жовтки яйця — 3 шт.
  • борошно — 200 г
  • цукор — 100 г
  • вершкове масло — 100 г

Для суфле:

  • білки яйця — 3 шт.
  • цукор — 200 г
  • вершкове масло — 150 г
  • згущене молоко — 100 г
  • агар-агар — 5 г
  • сік лимона
  • ваніль

Для глазурі:

  • шоколад — 100 г
  • вершки — 100 г

Як приготувати корж для торта Пташине молоко?

Відділити білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник.

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника. Розм’якшене масло збиваємо міксером або віночком з цукром. По одному додаємо в масло жовтки і дрібку ваніліну, збиваємо все міксером. Далі додаємо борошно і ще раз добре все збиваємо.

Деко застилає пергаментним папером і викладаємо тісто, заздалегідь позначаючи розмір коржа. Випікаємо тісто в духовці 10−15 хв., при температурі 200 ° C. Духову шафу під час випікання відкривати не варто, щоб не пошкодити тісто.

Як приготувати суфле для торта Пташине молоко?

Instagram - kersi_cake
Фото: Instagram - kersi_cake

Агар-агар заливаємо холодною водою на кілька годин. Через потрібний час можемо приступати до приготування сиропу.

Наливаємо в каструлю 200 г води, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Далі додаємо агар-агар і знову доводимо до кипіння, періодично помішуючи, і варимо ще 2−3 хв.

В окремій ємності збиваємо білки в густу піну і додаємо сік половини лимона.

Поступово вливаємо в збиті білки гарячий сироп з агар-агар і продовжуємо збивати.

Далі ретельно збиваємо вершкове масло зі згущеним молоком і ваніліном і вливаємо в суміш. Акуратно збиваємо ще деякий час до однорідного стану.

Як приготувати глазур для торта Пташине молоко?

Вливаємо в невелику каструлю вершки і доводимо суміш до кипіння. Шоколад розламуємо на невеликі шматочки і додаємо їх в киплячі вершки. Розмішуємо суміш до однорідного стану.

Приготування торта Пташине молоко: заключний етап

Беремо форму зі знімним дном і викладаємо корж. Зверху акуратно викладаємо суфле. Ставимо торт в холодильник на чотири години, щоб суфле застигло. Після цього поливаємо торт гарячої шоколадною глазур’ю, даємо їй застигнути і знімаємо форму. Торт Пташине молоко готовий!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X