Класика. Перевірений часом рецепт Наполеона

23 грудня 2019, 12:34
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Торт Наполеон — позачасова класика. Вперше опублікований в 1876 році рецепт не втрачає популярності і тепер.

Варіантів приготування всіма улюбленого десерту існує багато: Наполеон з шоколадним і масляним кремом, з ягідною начинкою, пп-Наполеон та інші. Але безумовну популярність, все ж, має класичний Наполеон із заварним кремом.

Відео дня

Рецепт Наполеона: секрет вдалих коржів для торта

Найважливіше при роботі з листковим тістом — це температура. Для приготування правильних коржів дуже важливо, щоб всі інгредієнти були холодними. Відповідно, працювати з продуктами доведеться швидко.

Складові:

  • Яйця курячі 2 шт.
  • Борошно пшеничне 600 г
  • Масло вершкове 400 г
  • Горілка 2 ст.л.
  • Вода 150 мл
  • Оцет 1 ст.л.
  • Дрібка солі

Просійте борошно на стіл і додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло.

Порубати в крихту. У склянці змішайте воду, сіль, оцет і горілку. Додайте яйця і добре перемішайте, не збиваючи. Тонкою цівкою влийте суміш в масляно-борошняну крихту, перемішуючи рукою. В результаті у вас вийде щільне, еластичне тісто, яке потрібно розділити на вісім рівних частин. Скачайте їх в колобки, накрийте плівкою і відправте в холодильник мінімум на кілька годин.

Торт Наполеон: готуємо заварний крем

Варіантів приготування заварного крему існує багато. За бажання, ви можете додати до базового рецепту цедру лимона, какао або ягідне пюре. Або, наприклад, пару ложок вершкового масла, що зробить торт трохи більш поживним.

Складові:

  • Жовтки яєць 8 шт.
  • Молоко 3.2% 1 л
  • Борошно пшеничне 4 ст.л.
  • Цукор 300 г
  • Стручок ванілі 1 шт.

Налийте молоко в каструлю, киньте туди ваніль і поставте на повільний вогонь. В окремій мисці розітріть жовтки з цукром і борошном. Половину молока влийте в яєчну суміш і розмішайте. Отриману масу тонкою цівкою лийте в молоко і варіть протягом 5−7 хвилин. Дуже важливо не дати крему закипіти, потрібно тільки довести його до загустіння. Потім поставте його в холодильник.

Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте тонким шаром. За допомогою тарілки виріжте з кожного пласта коло. Обрізки не видаляйте. Наколіть виделкою і відправте в заздалегідь розігріту до 200 °C духовку.

Випікайте до золотистого кольору, що займе близько десяти хвилин. Готові коржі поставте охолоджуватися, після чого помастіть кожен із них кремом. Обрізки подрібніть і посипте ними ваш торт. Також можна прикрасити Наполеон цукровою пудрою.

Майже готово. Залишилося поставити торт Наполеон в холодильник на ніч, а потім можна насолоджуватися ніжним смаком улюбленого з дитинства десерту.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X