Якщо не працює духовка. Рецепт Наполеона на сковороді

6 грудня 2022, 04:04
Кожен корж смажиться протягом декількох хвилин (Фото:instagram.com/mama_coffee_family)

Кожен корж смажиться протягом декількох хвилин (Фото:instagram.com/mama_coffee_family)

Якщо у вас немає електроенергії, але є можливість використання сковороди, радимо вам приготувати цей торт.

Приготування Наполеона досить складне й комплексне через велику кількість коржів, котрі потрібно запекти. Однак за відсутності духовки чи електроенергії цей торт можна приготувати й на сковороді. Тим паче, усі інгредієнти досить прості й доступні.

Відео дня

Рецепт Наполеона без випікання

Інгредієнти:

  • 450−500 г борошна
  • 50 г масла
  • 3 яйця
  • 175 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру або ванільного екстракту
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 1,5 ч.л. розпушувача

Для крему:

  • 1 л молока
  • 2 яйця або 4 жовтки
  • 175 г цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 200 г масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Приготування:

1. Почніть приготування з крему, щоб до моменту збирання торта він охолов. У сотейнику змішайте яйця з цукром, влийте молоко та розмішайте вінчиком до однорідності. Всипте борошно, увімкніть невеликий вогонь і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.

2. Коле крем почне загусати, зніміть його з вогню, додайте масло та гарно перемішайте чи збийте міксером на невеликих обертах. Дайте крему повністю охолонути.

3. У мисці змішайте яйця, цукор, ванільний цукор, сік лимона та розпушувач. Додайте масло кімнатної температури та ще раз гарно перемішайте.

4. Додайте борошно в два чи три підходи, перемішайте тісто в мисці, а потім на поверхні руками. Тісто повинно вийти еластичним і не липнути до рук. Розділіть тісто на 10 рівних частин і розігрійте суху сковорідку.

5. По черзі розкачуйте кожну частину тіста в тонкий корж, вирізайте його у круглу форму та смажте на сковорідці з обох боків по кілька хвилин до готовності (на поверхні мають з’явитися характерні пухирці). З обрізків сформуйте ще 2−3 коржі та так само обсмажте їх, щоб потім зробити з них крихту.

6. Складіть торт: по черзі викладайте коржі та промазуйте їх кремом. Змастіть кремом боки і верх торта та присипте крихтою (подрібненими додтаковими коржами). Злегка притисніть торт, щоб він гарно просотувався, а потім відправте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X