Десерт вихідного дня. Рецепт торта Мурашник

16 липня, 06:10
Торт можна прикрасити шоколадною крихтою або розтопленим шоколадом (Фото:instagram.com/queenbee_cakes)

Торт можна прикрасити шоколадною крихтою або розтопленим шоколадом (Фото:instagram.com/queenbee_cakes)

Цей десерт готується з базових інгредієнтів, проте не залишає байдужими ні дітей, ні дорослих.

Простота інгредієнтів і приготування торта робить його ідеальним десертом, який можна готувати без приводу. Сучасне прочитання десерту включає шоколад і горіхи, роблячи його більш цікавим на смак. Публікуємо рецепт Мурашника від кулінарів видання Chef’s Pencil.

Відео дня

Рецепт мурашника

Інгредієнти

Для тіста:

  • 150 г розтопленого вершкового масла
  • ¼ склянки цукру
  • 100 г сметани
  • 340 г борошна
  • 2 ст.л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

Для крему:

  • 400 г вареної згущівки
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 100 г крупно порубаних волоських горіхів
  • шоколад для прикраси

Приготування:

Змішайте розтоплене масло та цукор у мисці. Додайте сметану та ванільний екстракт. Ретельно перемішайте. Просійте в суміш борошно та розпушувач, змішайте до однорідності.

Накрийте тісто харчовою плівкою та відправте в морозилку на 1 годину.

Розігрійте духовку до 175ºС, застеліть деко пергаментним папером.

Натріть тісто рівним шаром на пергаментний папір. Випікайте 12−13 хвилин до золотистого кольору. Вийміть із духовки і дайте охолонути.

У цей час приготуйте крем: змішайте масло зі згущеним молоком, збийте міксером.

Поламайте тісто, що охололо, на шматочки, додайте в крем разом з подрібненими волоськими горіхами. Мішайте до рівномірного розподілу.

Викладіть суміш на сервірувальну тарілку і руками надайте форму мурашника. Прикрасьте розтопленим або натертим шоколадом, відправте в холодильник на 2 години.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X