Торт з 19 століття. Рецепт медовика на сковороді

25 вересня, 20:34
Залишки тіста потрібно запекти, щоб посипати торт крихтою (Фото:haarmony / depositphotos.com)

Залишки тіста потрібно запекти, щоб посипати торт крихтою (Фото:haarmony / depositphotos.com)

Якщо ви не любите випікати купу коржів у духовці, ви можете їх просто обсмажити.

Медовик — це смак дитинства та домашніх посиденьок з чаєм, тож такий торт варто готувати собі час від часу для створення затишної атмосфери. Знаємо, що багато людей не люблять готувати класичний Медовик через необхідність випікати кожен корж у духовці, тож у цьому варіанті все трохи легше: коржі смажаться.

Відео дня

Інгредієнти в рецепті подані на 20 коржів, щоб торт був високий і насичений. Однак ви можете зменшити кількість до бажаної.

Рецепт медовика на сковорідці

Інгредієнти:

  • 1,5 кг борошна
  • 3 ст.л. меду
  • 180 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 10 г розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 1,5 скл. цукрової пудри
  • Для крему:
  • 850 г сметани
  • ванілін за смаком
  • 1 скл. цукрової пудри

Приготування:

1. Підготуйте водяну баню, в іншу каструлю покладіть мед, масло і 1,5 склянки цукрової пудри. Тримайте суміш на водяній бані, поки вона не стане рідкою та однорідною.

2. В окрему миску розбийте яйця та збийте до однорідності. Додайте соду та розпушувач і розмішайте.

3. Влийте яєчну суміш у медову, гарно розмішайте та варіть на водяній бані, поки тісто не збільшиться в об'ємі. Далі додайте борошно та перемішайте.

4. Коли тісто буде складно мішати в каструлі, дістаньте його на поверхню та вимісіть. Розділіть тісто на 20 частин (на 4 частини, а потім кожну на 5).

5. Розкатайте і виріжте формою чи кришкою коржі, обсмажуйте їх на сухій сковороді з обох боків до рум’яності. Залишки тіста обсмажте чи запечіть для прикраси.

6. Для крему збийте всі інгредієнти міксером до однорідності.

7. Складіть торт: викладіть у тарілку перший корж, промажте його кремом, накрийте наступним і так до останнього. Промажте кремом верх і боки торта, просипте їх крихтами та відправте у холодильник настоятися (мінімум на годину).

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X