Королева ягідного літа. Рецепт малинового медовика від Лізи Глінської

30 червня 2021, 03:32

Кондитер поділилася сезонним рецептом класичного десерту.

Медовик — той десерт, який подобається навіть тим, хто не дуже любить сам мед. Адже саме так і був популяризуваний цей торт. Новий шеф-кухар російської імператриці Єлизавети не знав, що вона не любить мед, і приготував їй торт із медових коржів зі сметанно-масляним кремом. Імператриці десерт дуже сподобався, а тому кухар був винагороджений, а медовик отримав велику популярність.

Відео дня

Ліза Глінська пропонує цього літа урізноманітнити класичний медовик сезонним смаком — малиною. Разом із солодкими коржами трохи кисла малина створює досить свіжий смак і балансує солодкість.

Рецепт медовика з малиною

Інгредієнти

Тісто:

  • 100 г гречаного меду (3 ст.л.)
  • 120 г цукру (6 ст.л.)
  • 120 г вершкового масла (82%)
  • 1 невелике яйце
  • 4 г харчової соди (1/3 ч.л.)
  • 300 г борошна

Заварний крем:

  • 250 мл молока (1 склянка)
  • 1 яйце
  • 30 г цукру (1,5 ст.л.)
  • 20 г вершкового масла (82%)
  • 12 г борошна ст.л.)
  • 12 г кукурудзяного крохмалю ст.л.)
  • 100 г сметани (4 ст.л., 25−30%)
  • 100 вершків (4 ст.л., 30−35%)

Малиновий мармелад:

  • 100 г малинового пюре (3,5 ст.л. з гіркою, без кісточки)
  • 20 г цукру (1 ст.л.)
  • 3 г пектину NH ч.л.)
  • 10 мл лимонного соку (2 ч.л.)

Малинова начинка на крохмалі:

  • 100 г малинового пюре (3,5 ст.л. з гіркою, без кісточки)
  • 20 г цукру (1 ст.л.)
  • 8 г кукурудзяного крохмалю (1 ч.л.)
  • 10 мл лимонного соку (2 ч.л.)

Для декору:

  • свіжа малина
  • крихта із залишків тіста
  • крем з маскарпоне

Крем з маскарпоне:

  • 150 мл вершків (0,6 склянки, 30%)
  • 70 г маскарпоне
  • 20 г цукрової пудри (1 ст.л.)
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Приготування

1. Приготуйте тісто:

Змішайте вершкове масло і мед, прогрійте.

Збийте яйце з цукром, додайте олію з медом і перемішайте.

Змішайте борошно з содою, додайте до основної маси та перемішайте.

Розділіть тісто на 8 частин, загорніть кожну в харчову плівку. Відправте в холодильник на 1,5−2 години.

2. Приготуйте заварний крем:

Змішайте яйце з цукром. Додайте борошно, крохмаль і перемішайте.

Прогрійте молоко, з'єднайте з яєчною масою. Поверніть масу в сотейник, доведіть до кипіння, кип’ятіть 30−40 секунд.

Додайте вершкове масло, перемішайте.

Перекладіть у миску, накрийте плівкою в контакт. Приберіть у холодильник на кілька годин.

Збийте вершки зі сметаною.

Розімніть основу, додайте збиті вершки зі сметаною, перемішайте.

3. Приготуйте малиновий мармелад:

Змішайте малинове пюре та лимонний сік, прогрійте до 40С.

Змішайте цукор, пектин, додайте до пюре, помішуючи. Доведіть до кипіння, кип’ятіть 30 секунд. Перекладіть у миску, накрийте плівкою в контакт, поставте в холодильник.

Розімніть мармелад, перекладіть у кондитерський мішок.

4. Приготуйте малинову начинку:

Помістіть інгредієнти в сотейник, перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок.

Варіть, помішуючи, до кипіння. Прокип’ятіть 1 хвилину. Охолодіть.

Перед використанням перемішайте мармелад, щоб він став м’яким і еластичним.

5. Випечіть коржі:

Увімкніть духовку на 170С.

Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте між листами пергаменту в коло діаметром 18 см і товщиною 2 мм. Зробіть на розкатаному тісті проколи виделкою.

Відправте в розігріту духовку на 4−5 хвилин. Виріжте з готового коржа коло.

Розкачайте і випікайте всі коржі.

6. Зберіть Медовик:

Прокладіть борти форми діаметром 18 см всередині бордюрною стрічкою.

Викладіть шар крему, покладіть зверху корж, потім знову шар крему, малиновий мармелад і корж.

Викладіть, чергуючи з кремом і мармеладом, всі коржі.

Поставте торт в холодильник на 7 годин.

7. Приготуйте крем:

Збийте вершки, цукрову пудру і маскарпоне до стійких піків.

Перекладіть ½ частину крему в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 10 мм.

8. Задекоруйте торт:

Зніміть плівку і форму з торта.

Закрийте боки торта кремом, присипте крихтою.

Викладіть малину на торт. Відсадіть між ягодами крем.

Смачного!

Малиновий медовик - відеорецепт

Більше кондитерських рецептів і секретів Лізи Глинської можна знайти в її кулінарних книгах .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X