З печива. Рецепт швидкого наполеона без випічки

Торт готується з листкового печива та заварного крему (Фото:alexanderon / depositphotos.com)
Публікуємо рецепт, яким у своєму Instagram поділилася фуд-блогерка @anny.cooking.
Наполеон — це складний десерт, який, однак, можна спростити. Ви можете зробити торт, готуючи коржі на сковороді, або ж замінити коржі на печиво та значно полегшити та пришвидшити процес приготування.
Рецепт наполеона без випічки
Інгредієнти:
- 600−750 г листкового печива — вушка
- 900 мл молока
- 4 яйця
- 100−150 г цукру
- 70 г крохмалю
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
Приготування:
1. Приготуйте заварний крем: половину молока вилийте в каструлю, бажано антипригарну, увімкніть плиту та лишіть нагріватися. У цей час змішайте яйця зі звичайним і ванільним цукром, крохмалем і рештою молока. В гаряче підігріте молоко влийте тоненькою цівкою яєчно-молочну суміш і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
2. Коли крем загус, залиште вистигати до теплої температури, додайте масло і розмішайте.
3. У форму діаметром 20−22 см викладіть шар печива та перемажте кремом. Продовжуйте викладати шарами, лишивши трохи печива та крему для декору.
4. Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на ніч чи пару годин.
5. Зніміть плівку і форму, промажте боки кремом і присипте їх покришеним печивом.
Смачного!