З печива. Рецепт швидкого наполеона без випічки

30 грудня 2022, 22:03
Торт готується з листкового печива та заварного крему (Фото:alexanderon / depositphotos.com)

Торт готується з листкового печива та заварного крему (Фото:alexanderon / depositphotos.com)

Публікуємо рецепт, яким у своєму Instagram поділилася фуд-блогерка @anny.cooking.

Наполеон — це складний десерт, який, однак, можна спростити. Ви можете зробити торт, готуючи коржі на сковороді, або ж замінити коржі на печиво та значно полегшити та пришвидшити процес приготування.

Відео дня

Рецепт наполеона без випічки

Інгредієнти:

  • 600−750 г листкового печива — вушка
  • 900 мл молока
  • 4 яйця
  • 100−150 г цукру
  • 70 г крохмалю
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури

Приготування:

1. Приготуйте заварний крем: половину молока вилийте в каструлю, бажано антипригарну, увімкніть плиту та лишіть нагріватися. У цей час змішайте яйця зі звичайним і ванільним цукром, крохмалем і рештою молока. В гаряче підігріте молоко влийте тоненькою цівкою яєчно-молочну суміш і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

2. Коли крем загус, залиште вистигати до теплої температури, додайте масло і розмішайте.

3. У форму діаметром 20−22 см викладіть шар печива та перемажте кремом. Продовжуйте викладати шарами, лишивши трохи печива та крему для декору.

4. Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на ніч чи пару годин.

5. Зніміть плівку і форму, промажте боки кремом і присипте їх покришеним печивом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X