Ідеально до Дня закоханих. Рецепт легендарного торта Червоний оксамит
Чим потішити коханого в День святого Валентина? Шоколадом і валентинками ви навряд чи його здивуєте. А ось ошатний торт Червоний оксамит його точно зачарує!
Рецепт торта Червоний оксамит (Red Velvet) прийшов до нас з Америки. Яскраво-червоні пористі коржі в поєднанні з білим вершковим кремом роблять його неймовірно ошатним і легко впізнаваним. Особливість торта в невеликій кількості какао, яке додається в тісто. Але через червоний колір шоколадний післясмак стає приємним сюрпризом. Пропонуємо вам приготувати торт з сиром маскарпоне — це не займе багато часу і точно припаде до смаку вашим близьким. А головне — стане прекрасним подарунком до Дня святого Валентина.
Торт Червоний оксамит з маскарпоне
Інгредієнти:
• 250 г борошна
• дрібка солі
• 1 ч. л. розпушувача
• 2 ст. л. порошку какао
• 180 г цукру
• 200 мл густого жирного кефіру
• 2 яйця
• 190 мл рослинної олії
• 2 ч. л. рідкого харчового барвника
• 700 мл вершків (33%)
• 500 г маскарпоне
• 150 г цукрової пудри
• свіжі ягоди і листочки м’яти для прикрашання
Приготування:
Просіяти в миску борошно з сіллю, розпушувачем і порошком какао. Додати цукор і перемішати.
В іншу ємність налити кефір. Вбити яйця і ретельно перемішати. Отриману масу влити в борошняну. Додати рослинну олію і ще раз збити міксером.
Потім по одній чайній ложці, не припиняючи збивання, влити барвник. Перемішати до отримання гладкого тіста.
Форму вистелити папером для випічки. Половину тіста вилити в форму. Випікати 50 хв при 180°. Потім таким же чином спекти другий корж. Дати охолонути.
Для крему вершки збити міксером. Окремо перемішати маскарпоне з цукровою пудрою, потім обидві маси з'єднати. Перекласти в кондитерський мішок.
Коржі розрізати на 2 пласти і розподілити по них крем. Скласти один на одного. Прикрасити кремом, ягодами, м’ятою.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life