Із чотирьох видів желе. Рецепт ніжного торта Бите скло

24 лютого, 03:24
У торті є ягідне, мангове та апельсинове желе (Фото:Надано Лізою Глінською)

У торті є ягідне, мангове та апельсинове желе (Фото:Надано Лізою Глінською)

Цей торт прикрасить будь-який святковий стіл або просто підніме настрій яскравим виглядом та витонченим смаком.

Кондитер Ліза Глінська розповіла, як приготувати легкий торт без борошна та необхідності використовувати духовку. В основі - чотири види желе на основі апельсинового фрешу, манго, ягідного пюре та йогурту.

Відео дня

Рецепт торта Бите скло

Інгредієнти

Для ягідного желе:

  • 200 г ягідного пюре (смородина + малина)
  • 100 мл води
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)

Для екзотичного желе:

  • 200 г мангового пюре
  • 50 мл соку маракуї
  • 50 мл води (2,5 ст. л.)
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 12 г желатину (2,5 ч. л.) + 60 мл води (4 ст. л.)

Для апельсинового желе:

  • 300 мл апельсинового фрешу (1,5 склянки)
  • 1,5 ст. л. цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 15 г желатину (3 ч. л.) + 75 мл води (5 ст. л.)

Для йогуртового желе:

  • 500 г грецького йогурту (жирністю 9%)
  • 300 мл вершків (10−35%)
  • 2 ст. л. з гіркою цукрової пудри
  • 20 г желатину (4 ч. л. з гіркою) + 100 мл води (0,5 склянки)
Надано Лізою Глінською
Фото: Надано Лізою Глінською

Приготування

Для ягідного желе з'єднайте воду з желатином, перемішайте, залиште на 10−15 хвилин, щоб набух желатин.

Відправте в сотейник ягідне пюре та цукор, доведіть до кипіння, прокип’ятіть 1−2 хвилини і зніміть із плити. Додайте до пюре желатинову масу та кип’ячену воду, перемішайте.

Залийте ягідну масу в форму та відправте її в холодильник на 5−6 годин, щоб желатин стабілізувався.

Виконайте ті ж процеси для мангового желе.

Ті самі процеси виконайте і для апельсинового желе. Однак, перед тим, як змішувати желатин із кип’яченою масою, процідіть фреш через сито.

Коли все фруктове желе буде готове, з'єднайте воду з желатином для йогуртового желе, перемішайте, залиште на 10−15 хвилин, щоб желатин набух.

З'єднайте в мисці грецький йогурт, цукрову пудру та вершки. Перемішайте до однорідної консистенції.

Зберіть торт:

Залийте у велику ємність гарячу воду та занурте в неї форму з ягідним желе, дістаньте і переверніть форму на дошку, тоді желе легко відійде від форми.

Наріжте желе довільними шматочками. Те саме проробіть з екзотичним та апельсиновим желе.

Підготуйте форму, в якій збиратимете торт. Укладіть на дно форми нарізане желе.

Відправте набухлий желатин у мікрохвильову піч на 10−15 секунд, щоб розпустити його. Вилийте желатинову масу в йогуртову та перемішайте.

Залийте ягідне та екзотичне желе йогуртовою масою. Відправте форму з желе в холодильник на 5−6 годин для стабілізації.

Дістаньте форму з желе із холодильника. Налийте в миску гарячу воду і занурте в неї форму, потім переверніть форму на тарілку і акуратно зніміть форму.

Желейний торт готовий.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X