Холодний десерт. Як приготувати ніжний банановий чизкейк

16 жовтня 2019, 05:20

Холодний сирний десерт з банановою начинкою, який можна приготувати за мінімальний час.

Ніжний сирний десерт готують на основі крихти з пісочного печива і м’якого вершкового масла. У класичному рецепті чизкейку використовують вершковий сир, але в цьому рецепті його цілком можна замінити на перетертий сир.

Відео дня

Чизкейк можна випікати, а можна зробити десерт холодного приготування, витративши мінімальну кількість часу. Пропонуємо спробувати рецепт бананового чизкейку баз випічки.

Банановий чизкейк: рецепт

Складові:

  • банан — 2 шт.
  • натуральний йогурт — 200 г
  • пісочне печиво — 200 г
  • вершкове масло — 100 г
  • сир — 450 г
  • цукор — 50 г
  • желатин — 10 г

Всі продукти для чизкейку повинні бути кімнатної температури, щоб в готовому десерті не з’явились грудочки.

У чашу блендера кладемо шматочки пісочного печива і подрібнюємо в крихту.

Додаємо до печива м’яке вершкове масло і ретельно перемішуємо.

Форму для чизкейку краще брати зі знімним дном, так його буде легше вийняти. Змащуємо форму для чизкейку вершковим маслом і перекладаємо масляну крихту, ложкою утрамбовуємо печиво. Ставимо форму в холодильник.

Висипаємо желатин в стакан і заливаємо 100 г води.

Шматочки бананів, цукор, сир і йогурт кладемо в чашу блендера і подрібнюємо.

Желатин нагріваємо на водяній бані і розмішуємо до повного розчинення, виливаємо в блендер. Ще раз перемішуємо.

Дістаємо форму з холодильника і акуратно виливаємо всередину начинку. Розподіляємо начинку ложкою по поверхні і ставимо в холодильник на 4−5 годин.

Готовий чизкейк дістаємо з форми і прикрашаємо бананом або іншими фруктами і ягодами.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X