Торт з дитинства. Рецепт тістечка з печива та бананів без випікання

До торта можна додати шоколад, каву чи какао (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Едуард Насиров у своєму фуд-блозі поділився рецептом ідеального десерту до чаю чи кави.
«Сьогодні вирішив поділитись рецептом з мого дитинства — дуже простий торт/десерт з печива та бананів. Цей смаколик рятував у 90-ті роки, особливо на „день іменинника“, що проводили щомісяця у школі - мінімум часу на приготування, ніч у холодильнику й на ранок смачний десерт до кави/чаю готовий!», — написав кулінар.
Рецепт торта з печива та бананів
Інгредієнти:
- 400 г печива «пряжене молоко»
- 4−5 бананів
- 500 мл жирної сметани чи вершків
- 1 ч.л. ванільного цукру
- сік та цедра 1 лимону
- цукрова пудра за смаком
Приготування:
1. Збийте сметану з цукровою пудрою, цедрою лимона та ванільним цукром.
2. Банани наріжте слайсами та змішайте з лимонним соком.
3. У форму застелену плівкою чи пергаментом викладіть шар печива, шар крему, банани й повторюйте процесс поки не закінчаться інгредієнти. За бажанням можна поекспериментувати додавши шоколад/какао/каву/полуницю та інші інгредієнти.
4. Накрийте форму плівкою та відправте в холодильник на ніч. Подавайте на стіл, нарізавши на порційні шматочки.
Смачного!