Щастя їcти. НВ називає ТОП-100 найкращих ресторанів України 2019

28 квітня 2019, 09:09

Напередодні травневих свят ресторатори і експерти назвали найкращі ресторани України. НВ публікує повний список зі ста закладів.

Віталій Сич, головний редактор, МедіаДім НВ (Фото: НВ)
Віталій Сич, головний редактор, МедіаДім НВ / Фото: НВ

Пятий рік журнал НВ складає рейтинг 100 найкращих ресторанів країни. Цей список – результат голосування 50 рестораторів та інших експертів, які непогано розуміються на їжі. Всі вони не мають права голосувати за свої заклади, але можуть підтримати ресторан конкурента.

На відміну від рейтингів Trip Advisor, де голосують звичайні відвідувачі, і де на вершині списку в кожному місті світу опиняються демократичні, але не завжди найкращі заклади, наш рейтинг складається із топ-закладів країни за якістю їжі та обслуговування незалежно від їх цінової політики. Іншими словами, це рейтинг від поціновувачів і знавців.

Відео дня

Ми не ранжируємо ресторани в цій сотні, оскільки не вважаємо нашу вибірку достатньою для цього. Але я щороку бачу внутрішній екселівський файл із кількістю голосів, відданих за кожен ресторан.

І в цьому місці я хочу привітати харківського ресторатора Дмитра Запорожця, який здійснив у столиці ресторанний бліцкриг. Його заклади ЖЗЛ та Італійська редакція, відкрита всього кілька місяців тому, посіли перше і друге місця за кількістю голосів наших експертів.

Беззмінний лідер чотирьох перших років грузинський ресторан Шоті Євгена Гусовського перемістився на третє місце, розділивши його з Vino e Cucine Михайла Бейліна. Ще один заклад Запорожця, Любимый дядя, також потрапив у першу десятку, розділивши місця із п'ятого до дев'ятого з Lucky Restaurant Vinoteque, Fish&Pussycat, одеською Тавернеттою Саввелія Лібкіна і рестораном сучасної в'єтнамської кухні NAM Оксани і Тараса Середюків та вiдомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво. Ще один їхній заклад, BAO, замкнув першу десятку.

У списку цього року аж 47 нових закладів. Такою ж кількістю ресторанів представлений Київ. Одеса і Львів делегували в сотню 14 і 13 ресторанів відповідно.

Наприкінці 90-х у газеті Kyiv Post, де я працював, був великий розділ, присвячений ресторанам. Тоді найпопулярнішими закладами міста – Arizona BBQ, Uncle Sam's, Tequila House – володіли іноземці, й дозволити собі вечерю в них могли далеко не всі.

Зараз ресторанне життя Києва переживає бум. Українські ресторатори витіснили іноземців і підняли рівень закладів на нову висоту. Щомісяця у місті відкриваються ресторани близькосхідної, італійської, азійської кухні. Атмосферні, з відмінним сервісом, якісною їжею і картою вин. І що приємно, майже всі вони вдвічі-втричі дешевші за європейські.

Дай боже, щоб так розвивалася вся економіка.

БУКОВЕЛЬ

НВ
Фото: НВ

Грибова хата

Адреса: с. Поляниця,

Івано-Франківська область,

урочище Вишня, 8а

Середній чек: 390 грн

Кухня: гуцульська

Сюди варто зазирнути поціновувачам кухні "з вогником" – фішкою ресторану є страви, приготовлені у старовинній гуцульській печі на дровах під назвою п'єц. У ній випікають ароматний домашній хліб і коптять традиційні карпатські ковбаски. А гурманів пригощають сиром із молока буйвола і карпатськими трюфелями з вершково-грибним морозивом.

НВ
Фото: НВ

Курінь

Адреса: с. Поляниця, Івано-Франківська область, рецепція, верхня резиденція

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська, європейська

Вареники, крученики, банош, карпатська бринза – все найкраще від української кухні зібрало меню цього ресторану. Тут дбайливо зберігають традиційні національні рецепти, а для кращого апетиту страви подають тільки під акомпанемент музикантів, які виконують український фольклор.

ВІННИЦЯ

НВ
Фото: НВ

Marani

Адреса: вул. Архітектора Артинова, 49

Середній чек: 350 грн

Кухня: кавказька, європейська

Ресторан може похвалитися ідеальним балансом між концептуальним інтер'єром і щедрою грузинською кухнею. Любителів локальних напоїв потішить різноманітна винна карта, а бренд-шеф обіцяє, що чашушулі і чахохбілі будуть "як на батьківщині". Ще одна особливість закладу – трави, спеції і соуси його власники привозять безпосередньо з Грузії.

ДНІПРО

НВ
Фото: НВ

Buoni Fratelli

Адреса: вул. Володимира Моссаковського, 1д

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська

Заклад оформлено в найкращих традиціях сімейного італійського ресторану: картаті скатертини, апетитні пасти і різотто, а також всілякі варіанти піци. Любителів кулінарних шедеврів обіцяють пригостити трюфельною сальсою і карпаччо з восьминога.

НВ
Фото: НВ

Coast

Адреса: Січеславська набережна, 61

Середній чек: 550 грн

Кухня: європейська, середземноморська

Це місце чудово підійде для романтичних побачень: приглушене світло, вишуканий інтер'єр і винна карта у 350 позицій. Меню порадує стравами на будь-який смак – від устриць та інших морепродуктів до незвичайних десертів на зразок томленої у вині груші з сиром із білою цвіллю сент андре.

НВ
Фото: НВ

Кеды искусствоведа

Адреса: вул. Михайла Грушевського, 4

Середній чек: 350 грн

Кухня: європейська, українська

Тут є все, що має бути в теперішньому культовому пабі: великий вибір віскі, крафтового пива, реберця BBQ і жива музика щочетверга. Знайдуть для себе щось цікаве й білі комірці – заклад пропонує різноманітні бранчі та комплексні обіди у двох цінових діапазонах.

НВ
Фото: НВ

Мамой клянусь

Адреса: вул. Володимира Вернадського, 27

Середній чек: 450 грн

Кухня: грузинська

Затишний інтер'єр у стилі лофт якнайкраще налаштовує на насолоду грузинськими стравами. Гаряче хачапурі, соковиті хінкалі, апетитний кебаб, пекучий харчо – тут знайдуться грузинські страви до смаку кожного відвідувача.

Міші Бляхера / Facebook
Фото: Міші Бляхера / Facebook

Миші Бляхера

Адреса: просп. Дмитра Яворницького, 46

Середній чек: 650 грн

Кухня: сучасна європейська

Миші Бляхера – в списку обов'язкової гастрономічної програми у всіх міських гурманів. Завдяки бренд-шефу зі світовим ім'ям Деніелу Фіппарду в цьому ресторані можна покуштувати гречку з топінамбуром і крем-брюле з фуа-гра. До речі, всі фрукти і овочі тут органічні, а гриби та ягоди зібрані руками.

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

НВ
Фото: НВ

Urban Space 100

Адреса: вул. Михайла Грушевського, 19

Середній чек: 250 грн

Кухня: європейська

Простота, лаконічність і мінімалізм – девіз відомого на всю країну першого громадського ресторану Urban Space 100. Він створений за гроші 100 пересічних українців з активною громадянською позицією, які витрачають виручку на розвиток міських проектів. Саме тому ціни тут більш ніж демократичні. Крім класичних бургерів, меню може похвалитися цілим калейдоскопом веганських страв.

НВ
Фото: НВ

Сімейна ресторація Муляровіх

Адреса: вул. В'ячеслава Чорновола, 5

Середній чек: 200 грн

Кухня: українська

Цей варіант ідеально підійде любителям смачно поїсти, просто і як вдома. Страви гуцульської кухні тут готують тільки з локальних продуктів, а родзинку додає затишний антураж. Строката кераміка на стінах висить пліч-о-пліч зі старими фото власників та чудово поєднується з антикварними меблями закладу.

КИЇВ

НВ
Фото: НВ

Adelle

Адреса: вул. Велика Васильківська, 29

Середній чек: 600 грн

Кухня: середземноморська

Новий заклад рестораторів братів Гусовських, що спеціалізується на сучасній кухні Тель-Авіва, відкрився буквально кілька місяців тому. Хумус, фалафель, сабіх, шварма – далеко не повний список традиційних ізраїльських страв у меню. Заслуговує на увагу десерт із козячого сиру з тхіною, фініковим медом і листям чебрецю.

НВ
Фото: НВ

Alaska

Адреса: вул. Січових Стрільців, 20

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: італійська, середземноморська

Флагманська страва ресторану – королівський краб, виловлений на очах у відвідувачів з акваріума, у білому вині за фірмовим рецептом. Сучасний мінімалістичний інтер'єр прикрашають живі оливкові дерева, які ростуть у діжках просто в залі ресторану.

НВ
Фото: НВ

BAO

Адреса: вул. Мечникова, 14/1

Середній чек: 950 грн

Кухня: китайська

Кулінарна майстерність іменитого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво і Оксани і Тараса Середюків зробила цей заклад одним із наймодніших у місті. Поспостерігати за приготуванням традиційної локшини і качки по-пекінськи можна через панорамні вікна кухні безпосередньо із зали ресторану. До того ж гості закладу розміщуються за величезним ком'юніті-столом.

НВ
Фото: НВ

BEEF meat & wine

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

У цьому м'ясному раю подають одні з найкращих американських мармурових стейків у місті, які варто доповнити овочами гриль і келихом відмінного червоного вина. Крім того, будь-хто з охочих може взяти тут майстер-клас із приготування м'яса або замовити персональну трапезу від шеф-кухаря.

НВ
Фото: НВ

Bigoli

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Візитна картка закладу – справжня домашня італійська паста, яку можна тут з'їсти приготовленою, а можна купити в гастролавці у ресторані, щоб приготувати вдома. Для любителів легшої їжі тут є цілий моцарелла-бар, де свіжий італійський сир можна скомпонувати з будь-якою добавкою на вибір – від італійських ковбасок до гострого печеного перцю.

НВ
Фото: НВ

Casa Nori

Адреса: вул. Борисоглібська, 1. Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Тут подають справжні венеційські чікетті – невеликі закуски з м'яса, сиру, овочів або риби. Різноманітністю потішить велика винна карта на 100 найменувань із різних регіонів Італії.

НВ
Фото: НВ

Catch

Адреса: вул. Володимирська, 12.

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: рибний ресторан

Цей модний заклад давно на прикметі у цінителів дарів моря – тут подають найсвіжіші устриці, а також крабів, лобстерів, рибу та інші морепродукти. Особливою гордістю ресторану є бар із 130 видами шампанського.

НВ
Фото: НВ

Chang

Адреса: вул. Ярославів Вал, 23а.

Середній чек: 500 грн

Кухня: в'єтнамська

Власники обіцяють нагодувати улюбленими стравами азійської кухні в демократичному форматі бістро. Особливо гарні гострий кокосовий суп із морепродуктами, різноманітні немамі (рулети з рисового паперу) і традиційний рис із незвичайними добавками.

НВ
Фото: НВ

Citronelle

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 23

Середній чек: 800 грн

Кухня: французька

Ресторан здивує сміливим поєднанням високої кухні і сучасних кулінарних трендів різних регіонів Франції. Тут варто скуштувати сир брі з часниковими чипсами в білому вині за нормандським рецептом, марсельський буябес, ліонський цибульний суп і паризький лимонний тарт.

НВ
Фото: НВ

Egersund Seafood

Адреса: вул. Хрещатик, 38, ЦУМ, 6-й поверх; просп. Романа Шухевича, 2т, Sky Mall, фуд-корт, 3-й поверх

Середній чек: 300 грн

Кухня: рибний магазин-ресторан

Справжніх цінителів морепродуктів назвою цього ресторану не здивуєш – вони давно змітають із полиць закладу філе свіжого норвезького лосося і тунця. Так, із полиць! Передусім це рибний магазин, в якому вподобані вами морепродукти приготують за мить. У меню також є бутерброди з оселедцем, форшмак, суп і різні суші-сети.

НВ
Фото: НВ

Fish Dash

Адреса: вул. Євгена Коновальця, 15/2

Середній чек: 650 грн

Кухня: рибний ресторан

Дарами моря під східним соусом обіцяє нагодувати відвідувачів новий ресторан Fish Dash, що відкрився лише кілька місяців тому на Печерську. Шеф-кухар Іхсан Карадемір привіз зі Стамбула автентичні турецькі рецепти, у технології багатьох із них – приготування морепродуктів на вугіллі.

Fish & Pussycat Sushi Bar / Facebook
Фото: Fish & Pussycat Sushi Bar / Facebook

Fish & Pussycat

Адреса: вул. Басейна, 5б

Середній чек: 700 грн

Кухня: японська

Окрім класичних суші-сетів із незвичайними поєднаннями інгредієнтів на окрему увагу заслуговує барна карта. Тут можна продегустувати справжні японські віскі, джин, горілку і сливове пиво. А з ранкового меню обов'язково варто замовити японський церемоніальний чай матчу і сирники з манговим кюлі.

Fujiwara Yoshi / Facebook
Фото: Fujiwara Yoshi / Facebook

Fujiwara Yoshi

Адреса: вул. Солом'янська, 15а; вул. Драгоманова, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: японська

Нескладно здогадатися, що таку незвичну назву ресторан отримав завдяки своєму ідейному натхненнику і шефу – Фудзіварі Йошихиро. Його стараннями традиції японської гостинності тісно переплелися з авторською кухнею. Заклад відомий своїм гастрономічним шоу з розробляння тунця і акваріумами з живими крабами, лобстерами й устрицями з усіх куточків світу.

НВ
Фото: НВ

Goodman

Адреса: вул. Жилянська, 75

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

Якщо вірити творцям цієї мітерії, то в мережі ресторанів Goodman (об'єднує заклади Києва, Лондона і Цюриха) процвітає культ м'яса. Від розмаїття стейків тут і справді розбігаються очі, а філе міньйон із пісного м'яса або величезний XXL Ковбой відмінно доповнить особливий сорт червоного вина.

НВ
Фото: НВ

GRANO

Адреса: вул. Болсуновських, 2

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

Старі добрі італійські традиції під одним дахом у Києві зібрав сімейний ресторан GRANO. Завдяки дитячому меню і домашній піці заклад згодиться для недільного гастрономічного походу всієї родини. Фахівці рекомендують замовити один з авторських коктейлів від шеф-бармена Максима Рябця.

HONEY Cafe / Instagram
Фото: HONEY Cafe / Instagram

Honey

Адреса: вул. Нижній Вал, 19/21, вул. Ярославів Вал, 20, вул. Хрещатик, 38, ЦУМ, 6-й поверх

Середній чек: 300 грн

Кухня: кондитерська, європейська

Невелике кафе в лабіринтах подільських вуличок славиться теплою атмосферою і солодощами. Ароматний лавандовий латте або гарячий шоколад зігріють душу вдвічі швидше, якщо пити його, смакуючи еклерами і цукерками ручної роботи. З'їсти щось поживніше тут теж можна, щоправда, асортимент обмежується сендвічами і салатами.

La Veranda Kyiv / Facebook
Фото: La Veranda Kyiv / Facebook

La Veranda Kyiv

Адреса: вул. Академіка Богомольця, 7/14

Середній чек: 800 грн

Кухня: середземноморська

У цьому закладі нічого особливого немає, запевняють творці ресторану. Є лише смачна їжа, відмінні продукти і хороший сервіс. На цих трьох китах і збудована концепція La Veranda Kyiv. Із приємних бонусів закладу – можливість замовити улюблену страву не з меню і красивий зелений сад навколо літнього майданчика.

НВ
Фото: НВ

Lucky Restaurant Vinoteque

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 800 грн

Кухня: європейська

"Нове вино щодня" – девіз ресторану з винною картою з більш ніж 4.000 найменувань. З їжі тут подають класичні страви з усього світу: шотландського лосося з кіноа, французьку качку конфі і неаполітанську юшку.

НВ
Фото: НВ

Matisse

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 56а

Середній чек: 750 грн

Кухня: європейська, українська, російська

Головною стравою закладу можна вважати панорамний краєвид на Київ із висоти пташиного польоту. А все завдяки тому, що ресторан розташований на 15-му поверсі готелю в самому серці столиці. В меню є традиційні страви на будь-який смак, а апетиту додасть повітряний інтер'єр і правильне барне меню.

Milk Bar / Facebook
Фото: Milk Bar / Facebook

Milk Bar

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16

Середній чек: 300 грн

Кухня: американська

Типове місце зустрічей столичної молоді з можливістю легкого перекусу. Меню пропонує апетитні сніданки і бранчі, а також незвичайні десерти і великий вибір морозива. Завсідники радять спробувати фірмові молочні коктейлі, які можна замовити в гарячому або холодному вигляді.

Mimosa Brooklyn Pizza / Facebook
Фото: Mimosa Brooklyn Pizza / Facebook

Mimosa Brooklyn Pizza

Адреса: вул. Басейна, 1/2

Середній чек: 400 грн

Кухня: американська, італійська

Тут можна себе відчути справжнім ньюйоркцем і замовити бруклінську піцу. Принагідно варто спробувати родзинку меню – солодку піццету з ягодами і маршмеллоу.

НВ
Фото: НВ

Musafir

Адреса: вул. Саксаганського, 57а; вул. Богдана Хмельницького, 3б

Середній чек: 300 грн

Кухня: кримськотатарська

Власники закладу зробили акцент на традиційній кримськотатарській атмосфері – і не прогадали. За досить демократичними цінами тут можна отримати манти, чебуреки, долму, а на десерт пахлаву.

vklybe.tv kiev
Фото: vklybe.tv kiev

NAM

Адреса: вул. Велика Васильківська, 48

Середній чек: 900 грн

Кухня: в'єтнамська

Це ще один ресторан відомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво і Оксани і Тараса Середюків. Тутешнє меню рясніє дивовижними назвами в'єтнамських страв, тому невтаємниченим відвідувачам доведеться скористатися допомогою Google або офіціанта. Закуски подаються в листі лолот. Також гостям пропонують традиційний суп із локшиною фо і трендові тім сами – рулети з прозорого тіста з фаршем, овочами і зеленню.

pizzeria Napule '/ Facebook
Фото: pizzeria Napule '/ Facebook

Napule

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 650 грн

Кухня: італійська

У столиці по справжню неаполітанську піцу потрібно йти саме в Napule. І це не порожні слова – справжність страви підтверджена міжнародним сертифікатом Associazione Verace Pizza Napoletana. Також у цьому ресторані готують ще 25 видів піци, а серед інших популярних страв – баклажани по-пармськи і паста з рваною телятиною.

Oxota NA Ovets / Facebook
Фото: Oxota NA Ovets / Facebook

Oxota Na Ovets

Адреса: вул. Воздвиженська, 10б

Середній чек: 700 грн

Кухня: азіатська, стейк-хаус

Страви з м'яса і риби прекрасно уживаються на одній кухні Oxota Na Ovets, закладу Сім'ї ресторанів Діми Борисова. Акцент зроблено на азійській кухні, і тому крім стейків відвідувачів пригощають індонезійським том ямом, різними видами каррі, корейської кімчхи і китайськими харумакі.

Piccolino / Facebook
Фото: Piccolino / Facebook

Piccolino

Адреса: вул. Олеся Гончара, 67

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Квітень – ідеальний час для відвідування цього італійського ресторану. Саме зараз крім стандартних артишоків і трюфелів у меню з'являються свіжі квітки цукіні. Принагідно варто спробувати і фірмову страву – пасту в голівці сиру, яку шеф-кухар приготує одразу на очах у гостей.

НВ
Фото: НВ

Spicy NoSpicy

Адреса: вул. Велика Васильківська, 114

Середній чек: 550 грн

Кухня: азіатська

Основою всіх страв ресторану є всілякі види спецій і їх поєднання. Тому, за словами представників ресторану, гострих і негострих позицій у меню просто немає: офіціанти допоможуть підібрати суміш прянощів для кожного відвідувача. Те ж стосується і коктейльної карти – майже всі авторські напої мають гострі або пряні нотки.

НВ
Фото: НВ

Tres Francais

Адреса: вул. Костьольна, 3

Середній чек: 650 грн

Кухня: французька

Творці ресторану пишаються тим, що їм вдалося створити в Києві справжню французьку брассері з ароматними круасанами, пікантними сирами і витонченою винною картою. До слова, багато компонентів меню можна купити додому в пекарні і сирній крамниці у закладі.

Vero Vero / Facebook
Фото: Vero Vero / Facebook

Vero Vero

Адреса: вул. Іллінська, 18г

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Цей затишний і світлий заклад в історичному центрі Києва, де влітку столики розставлені на величезній терасі з фонтаном. Ресторан славиться домашнім морозивом, італійськими десертами і флорентійськими стейками з італійської яловичини.

Vino e Cucina. Ristorante / Enoteсa / Facebook
Фото: Vino e Cucina. Ristorante / Enoteсa / Facebook

Vino e Cucina

Адреса: вул. Січових Стрільців, 82

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

З назви ресторану можна зробити висновок, що на першому місці тут саме вино. Його вибір великий — понад 1.400 найменувань, і все це зберігається у спеціальному погребі з окремою кімнатою, відведеною під сири. Ще один поверх працює в режимі піцерії, а вище облаштований зал ресторану, куди під фірмовий тартар з яловичини вино несуть прямо з льоху.

Веранда на Дніпрі / Facebook
Фото: Веранда на Дніпрі / Facebook

Веранда на Дніпрі

Адреса: Набережне шосе, 11а

Середній чек: 950 грн

Кухня: італійська, європейська

Цей заклад на воді вже десять років вважають сімейним рестораном. Кожен відвідувач може обрати собі місце для трапези на смак: терасу на свіжому повітрі, ресторанний зал або лаундж-зону. Шеф-кухар рекомендує замовити хот-дог із камчатським крабом і бургер тартар.

НВ
Фото: НВ

Гірчиця

Адреса: вул. Пилипа Орлика, 6

Середній чек: 500 грн

Кухня: французька

Творці обрали для закладу формат кафе, а меню тут обмежується двома сторінками. Це типова французька кухня, до того ж секретним інгредієнтом усіх страв стала гірчиця: її додають у сухарики для панірування сома, нею разом із трюфельною олією заправляють салат із качиною грудкою, а до бургундських равликів подають винятково гірчичний соус.

Життя чудових людей

НВ
Фото: НВ

Адреса: вул. Велика Васильківська, 36

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

Всі модники міста стікаються сюди від самого ранку, адже в ЖЗЛ подають смачні сніданки. День можна почати з чого тільки душа забажає — скрембла, омлету, крок-мадам або стейка з яйцями. Але не сніданком єдиним: меню закладу може похвалитися чіабатою на натуральній заквасці, артишоками на грилі, курочкою масала і равіолі з лососем.

Італійська Редакція / Facebook
Фото: Італійська Редакція / Facebook

Італійська редакція

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

Якщо все нове – добре забуте старе, то цей ресторан яскраве тому підтвердження. Класичні італійські рецепти з невеликими корективами від шеф-кухаря роблять його особливим. Наприклад, тут готують пасту карбонара з пармезаном чотирирічної витримки, десерт тірамісу з абрикосовим кюлі і шоколадний наполеон.

Каркас / Facebook
Фото: Каркас / Facebook

Каркас

Адреса: вул. Мала Житомирська, 20

Середній чек: 450 грн

Кухня: авторська

Мінімалістичний дизайн в інтер'єрі ресторану легко компенсує нестандартне меню. Коронними стравами Каркаса можна вважати креветковий паштет із соком із листя лайма і чизкейк із сиром дорблю. А щоп'ятниці тут лунає динамічна жива музика локальних виконавців.

Канапе ресторан.салон / Facebook
Фото: Канапе ресторан.салон / Facebook

Канапа

Адреса: Андріївський узвіз, 19а

Середній чек: 650 грн

Кухня: українська

Вечеря або обід тут змусить подивитися на звичну українську кухню під новим кутом. Кухарі закладу готують сало в шоколаді, київський торт зі справжніми каштанами, а також цукерки з гречкою, грибами або часником. Є й особливий бонус: за обідом можна насолоджуватися краєвидом на Андріївський узвіз.

Улюблений Дядя / Facebook
Фото: Улюблений Дядя / Facebook

Любимый дядя

Адреса: вул. Паньківська, 20

Середній чек: 600 грн

Кухня: мультинаціональна

Заклад сподобається кулінарним космополітам, тому що в меню Любимого дяди прекрасно уживаються традиційні страви Марокко, Ізраїлю, Іраку, Єгипту, Туреччини і Греції. Підкреслює любов творців до різноманітності і строкатий інтер'єр, у якому поєднуються бібліотека світової класики, мопеди, старовинне піаніно, графіті та камін.

МАМА ГОЧІ / Facebook
Фото: МАМА ГОЧІ / Facebook

Мама Гочі

Адреса: вул. Архітектора Городецького, 6

Середній чек: 550 грн

Кухня: грузинська

У меню цього ресторану гурмани не знайдуть нічого принципово нового, зате поринуть в атмосферу грузинської гостинності. І звичайними хачапурі і хінкалі справа не обмежиться: ресторатори обіцяють познайомити всіх охочих зі старовинними рецептами столиці Кахетії – Телаві.

osteria Pantagruel / Facebook
Фото: osteria Pantagruel / Facebook

Пантагрюель

Адреса: вул. Миколи Лисенка, 1

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

За кулінарну магію тут уже багато років відповідає лігурійський шеф-кухар Костантіно Пассалаква. Саме завдяки його вмінням меню містить значну різноманітність домашніх паст, які і є візитною карткою закладу.

Прага / Facebook
Фото: Прага / Facebook

Прага

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1 (Національний експоцентр України)

Середній чек: 1.100 грн

Кухня: європейська

Один із найфешенебельніших закладів столиці підкуповує публіку чудовою локацією – ресторан розташований у стінах старовинного особняка в парковій зоні біля мальовничого озера. Меню тут поєднує класичні рецепти з європейської та локальної кухні, а головний акцент зроблено на стильну подачу страв.

НВ
Фото: НВ

Риба Пила

Адреса: вул. Велика Васильківська, 112

Середній чек: 650 грн

Кухня: рибний ресторан

Поціновувачі свіжого улову знайдуть тут будь-які морепродукти, які тільки душа забажає. Автори закладу обіцяють щедрі порції і демократичні ціни. Печінка тріски з оладками, пельмені зі щукою або юшку з саламурі ідеально доповнить келих білого вина.

Файна Прізвище / Facebook
Фото: Файна Прізвище / Facebook

Файна Фамілія

Адреса: бул. Дружби Народів, 25а; вул. Микільсько-Слобідська, 1а; вул. Верхній Вал, 10; вул. Велика Васильківська, 34; вул. Сагайдачного, 25; вул. Мала Житомирська, 3/4

Середній чек: 450 грн

Кухня: середземноморська

Це ціла мережа ресторанів, головними принципами якої є простота і доступність приготованих страв. Саме тому ціни тут демократичні, а салати і морепродукти ніби перемістилися на наш стіл одразу з ресторанів прибережних містечок Іспанії, Південної Франції або Італії.

Хутірець на Дніпрі / Facebook
Фото: Хутірець на Дніпрі / Facebook

Хуторець на Днiпрi

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а.

Середній чек: 600 грн

Кухня: українська

Класичний ресторан української кухні не тільки потішить улюбленими стравами в бездоганному виконанні, але і прокатає з вітерцем Дніпром – річкова прогулянка відбудеться, якщо ви навідаєтеся сюди в теплу пору року. Знавці рекомендують замовити тут борщ з білого буряка на вершках із підкопченими реберцями.

Geometria
Фото: Geometria

Чорноморка

Адреса: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Драгоманова, 6/1; вул. Мельникова, 83а; вул. Княжий Затон, 16д; вул. Велика окружна, 110а, вул. Олеся Гончара, 15/3

Середній чек: 400 грн

Кухня: рибний ресторан

Майже одеський Привоз, тільки в Києві чекає кожного відвідувача мережі рибних ресторанів Чорноморка. Сюди заради свіжої риби приходять багато цінителів, тому столик потрібно бронювати за кілька днів. А вибрати тут є з чого: барабуля, кефаль, сарган, луфар, ставрида, камбала, бичок, блакитний окунь, дунайський оселедець, лобан і багато іншого.

Чічіко / Facebook
Фото: Чічіко / Facebook

Чічіко

Адреса: вул. Ярославів Вал, 23а

Середній чек: 450 грн

Кухня: грузинська

Ресторан пропонує новий погляд на грузинську кухню. У меню можна знайти хачапурі з сочевицею і білими грибами або варіант цієї гарячої випічки з рікоттою і трюфельною пастою. А ось більш традиційні страви чудово доповнять вина і чача з Грузії.

SILK ROAD / Facebook
Фото: SILK ROAD / Facebook

Шовковий шлях

Адреса: вул. Казимира Малевича, 84

Середній чек: 600 грн

Кухня: китайська

Автентичною китайською кухнею в цьому ресторані завідує шеф-кухар Жан Бінга родом із провінції Сичуань. Скуштувати фрукти в карамелі, кролика по-сичуаньськи або самому змішати інгредієнти в киплячому хого можна за традиційним круглим столом, який допомагає зануритися в атмосферу Китаю.

Sergiy Kadulin / Facebook
Фото: Sergiy Kadulin / Facebook

Шоти

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 750 грн

Кухня: грузинська

Грузинська кухня теж може бути високою, впевнені творці цього ресторану. Серед різноманіття подібних закладів столиці Шоті відрізняється своїми кулінарними родзинками. Тільки тут, наприклад, пригощають десертом із сулугуні у ванільному соусі та цвітною капустою під грузинським горіховим соусом баже.

ЛУЦЬК

Meat & Green / Facebook
Фото: Meat & Green / Facebook

Meat & Green

Адреса: вул. Кривий Вал, 39

Середній чек: 400 грн

Кухня: стейк-хаус

Шеф-кухар ресторану обіцяє гармонійний тандем м'яса й овочів у кращих традиціях сучасної м'ясної культури. Тут також проходять знамениті в місті недільні бранчі, де за фіксовану ціну можна перепробувати все меню – супи, закуски і гарячі страви, запиваючи це все безлімітним іспанським вином.

ЛЬВІВ

НВ
Фото: НВ

Amadeus

Адреса: пл. Кафедральна, 7

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська

Цей заклад припаде до смаку тим, хто втомився від галасливих ресторанів і шукає елегантне спокійне місце для трапези. Меню багате на класичні рецепти з усіх куточків Європи – від іспанської паельї до англійського стріт-фуду fish & chips.

Ресторан Mons Pius / Facebook
Фото: Ресторан Mons Pius / Facebook

Mons Pius

Адреса: вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Все меню закладу збудовано навколо соковитого м'яса та свіжого пива. Стейки тут доводять до досконалості в печі за температури 300 градусів, а з приправ використовують тільки сіль. Містичної атмосфери вечері додадуть стіни історичної будівлі, в якій розмістився ресторан. Відвідувачі обов'язково помітять вітраж – творіння художника Яна Генрика Розена.

Tante Sophie / Facebook
Фото: Tante Sophie / Facebook

Tante Sophie

Адреса: вул. Друкарська, 6а

Середній чек: 450 грн

Кухня: французька

За синіми дверима на одній із львівських вуличок із бруківкою відвідувачам пропонують переміститися у Прованс. Тут подають равликів під різними соусами, жаб'ячі лапки і фірмові страви від шефа – томатний суп із морепродуктами, террін із фуа-гра, грушевий татен і горіхове парфе.

Голодний Микола / Hungry Nicholas / Facebook
Фото: Голодний Микола / Hungry Nicholas / Facebook

Голодний Микола

Адреса: вул. Стрийська, 352

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська

"Для нас кожен Микола – святий", – запевняють господарі цього ресторану. Тому всіх, хто має ім'я Микола або Николай, тут пригощають пивом, лимонадом або самогоном. Заклад має власну броварню, пекарню, дитячий майданчик і ставок. Із нього кожен гість може виловити живу форель, яку одразу для нього приготують.

Ґвара ресторація - Gwara restauracja / Facebook
Фото: Ґвара ресторація - Gwara restauracja / Facebook

Ґвара

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 32

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Новий заклад в історичному центрі Львова відомий локальною кухнею – його меню допомагала створювати гастроблогер Пані Стефа (Маріанна Душар). Знавці рекомендують замовити яворівський пиріг із гречки і картоплі, а також тушковані яловичі шлуночки – флячки. На особливу увагу заслуговує широкий вибір авторських сирів і локальних вин.

Дуже висока кухня / Facebook
Фото: Дуже висока кухня / Facebook

Дуже висока кухня

Адреса: пл. Ринок, 14

Середній чек: 400 грн

Кухня: авторська

Одне з останніх відкриттів мережі концептуальних львівських ресторанів !FEST здивує незвичайним форматом – тут немає ні меню, ні офіціантів. Зате свої найсміливіші кулінарні фантазії можна озвучити кухареві, і він приготує саме ту страву, яку просить відвідувач. Ціна буде залежати від бажаних інгредієнтів, розміру порції та способу приготування.

Корки та крихти (Фото: Instagram)
Корки та крихти / Фото: Instagram

Корки та крихти

Адреса: вул. Лесі Українки, 27

Середній чек: 300 грн

Кухня: італійська, іспанська

Фішкою ресторану вважаються фірмові безлімітні сніданки, які тривають до самого вечора. Заплативши один раз й обравши одну з ранкових тарілок, сирниками з овочами і фруктами можна ласувати скільки завгодно. Також заклад пригощає келихом вина й устрицею всіх любителів свіжої пасти й особливих страв.

Ресторан-пивоварня Кумпель
Фото: Ресторан-пивоварня Кумпель

Кумпель

Адреса: вул. Володимира Винниченка, 6, просп. В'ячеслава Чорновола, 2б

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Як і личить справжньому пивному ресторану, тут панує легка атмосфера хуліганства, а крафтове пиво всіляких сортів ллється рікою цілодобово. Завсідники рекомендують замовити справжні галицькі карманадлі (відбивні котлети в паніровці) й андрути (вафельні тортики з солодкими начинками).

Реберної під Арсеналом
Фото: Реберної під Арсеналом

Реберня під Арсеналом

Адреса: вул. Підвальна, 5

Середній чек: 400 грн

Кухня: гриль-бар

Соковиті реберця і нічого зайвого - така концепція закладу. Під зайвим маються на увазі навіть столові прибори, а це значить, що їсти м'ясо доведеться руками. Відвідувачам для цих цілей видають паперову скатертину і спеціальні одноразові жакети. Ще більшою брутальності трапезі надає середньовічний декор.

Ресторація Бачевського / Facebook
Фото: Ресторація Бачевського / Facebook

Ресторація Бачевського

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 600 грн

Кухня: локальна

Заклад славиться як вишукане місце серед львів'ян завдяки незвичайній подачі страв традиційної галицької кухні і відмінному смаку кухаря. Також ідейні натхненники ресторану намагаються відродити в його стінах традицію львівського кабаре, тому щомісяця тут показують постановку Kumpel ze Lwowa польського режисера Славоміра Говіна.

Театр пива «Правда» / Pravda Beer Theatre / Facebook
Фото: Театр пива «Правда» / Pravda Beer Theatre / Facebook

Театр пива Правда

Адреса: пл. Ринок, 32

Середній чек: 300 грн

Кухня: ресторан-пивоварня

Важко знайти любителя пива, який не чув би про цей заклад. Пиво тут зведено в культ, і варять його безпосередньо на очах у відвідувачів. Пивовари експериментують зі смаками та інгредієнтами, тому в меню разом із класичними авторськими сортами завжди можна знайти цікаві сезонні позиції.

Трапезна Ідей / Facebook
Фото: Трапезна Ідей / Facebook

Трапезна Ідей

Адреса: вул. Валова, 18а

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна

Заклад із таємничим монастирським антуражем пропонує гостям традиційну галицьку кухню. Відвідувачі їдять за масивними дубовими столами під музику початку ХХ століття. Творці ресторану запевняють, що в залі витає атмосфера натхнення.

Ресторан-паб
Фото: Ресторан-паб "Чорний кіт" / Facebook

Чорний кіт

Адреса: вул. Героїв Майдану, 4

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська, українська

Тут панує розслаблена атмосфера справжнього британського пабу, а подають ситні м'ясні страви. Різні варіації гарячих сковорідок, домашньої піци, фірмових ковбасок і свіжоспеченого хліба доповнить келих холодного пива.

МИКОЛАЇВ

Reikartz Hotel Group
Фото: Reikartz Hotel Group

Старгород

Адреса: вул. Спортивна, 9

Середній чек: 550 грн

Кухня: мультинаціональна

Тутешні кухарі зібрали в меню все найкраще з італійської, французької та східноєвропейської кухонь. А шеф особливо пишається медальйонами з телятини, паровим лососем із кус-кусом і новозеландськими мідіями. Винна карта містить вина 13 країн світу.

ОДЕСА

Azuma Oriental Restaurant Odessa / Facebook
Фото: Azuma Oriental Restaurant Odessa / Facebook

Azuma

Адреса: Французький бульвар, 54/23

Середній чек: 600 грн

Кухня: перуанська

Ресторан обрав для себе незвичайну концепцію — азійська кухня з елементами молекулярної в авторському виконанні. Особливо славляться тутешні ребра під манговою сальсою і телятина під соусом чимічуррі. Сервірують і подають страви також нестандартно, дотримуючись старовинні традиції паназійської кухні.

Bernardazzi restaurant / Facebook
Фото: Bernardazzi restaurant / Facebook

Bernardazzi

Адреса: вул. Буніна, 15

Середній чек: 700 грн

Кухня: європейська, середземноморська, українська

Заклад може похвалитися цілим винним арсеналом, який влаштувався у стінах спеціально відведеного приміщення, – власники пишаються тим, що поважають і правильно зберігають вино. Також тут проходять дегустації, присвячені гармонійному поєднанню вина і їжі.

Dizyngoff / Facebook
Фото: Dizyngoff / Facebook

Dizyngoff

Адреса: пл. Катерининська, 5

Середній чек: 700 грн

Кухня: авторська

Трендове місце назване прізвищем першого мера Тель-Авіва Меїра Дізенгофа, який на початку ХХ століття був директором склодувного заводу в Одесі. У меню закладу поєднуються ізраїльський хумус із чорної квасолі й традиційний тайський том ям із сьомгою.

Fratelli / Facebook
Фото: Fratelli / Facebook

Fratelli

Адреса: вул. Грецька, 17

Середній чек: 800 грн

Кухня: італійська

Творці ресторану – шанувальники гарного вина і простої, але якісної їжі. У цьому сімейному закладі акцент зроблено на використанні екопродуктів. Вино тут пропонують із мінімальною націнкою, і дозволено приносити своє, попередньо оплативши досить демократичний корковий збір.

Ресторан Фребюль / Facebook
Фото: Ресторан Фребюль / Facebook

Frebule

Адреса: вул. Канатна, 27/1

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

На чільному місці тут стоїть домашній смак страви, тому місцеві кулінари самостійно виготовляють пасту і випікають хліб. Заклад також займає активну соціальну позицію – за словами власників, 70% прибутку вони витрачають на реалізацію міських проектів.

Казанок / Facebook
Фото: Казанок / Facebook

Kotelok

Адреса: вул. Садова, 17

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська, бельгійська

Нескладно здогадатися, що головною стравою ресторану є мідії в казанку під одним із десяти різновидів соусу. До казанка пропонується близько двадцяти сортів крафтового пива. На окрему увагу заслуговують сніданки: фірмовими вважаються несолодкі бельгійські вафлі з різними начинками.

Кафе Мамаn / Facebook
Фото: Кафе Мамаn / Facebook

Maman

Адреса: вул. Ланжеронівська, 18

Середній чек: 500 грн

Кухня: локальна, близькосхідна

Творів високої кухні в меню не знайти, зате є курячі котлети з пюре, чорноморська ставрида й оселедець із картоплею. Любителі європейської кухні можуть перекусити брускетту або пообідати стейком. А охолодитися після спекотного дня можна одним із шести видів натурального лимонаду.

Nonna Letizia / Facebook
Фото: Nonna Letizia / Facebook

Nonna Letizia

Адреса: просп. Олександрівський, 8

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська

Шеф-кухар Роберто Армаролі обіцяє маленьку Італію в курортній Одесі. Сімейний формат відпочинку тут закладений у концепцію закладу, який отримав свою назву завдяки бабусі Армаролі. В основі меню – класичні італійські рецепти в авторському виконанні. Наприклад, гості хвалять сир буррата з м'ясом норвезького краба, бебі-шпинатом і соусом із креветок.

The Fitz / Facebook
Фото: The Fitz / Facebook

The Fitz

Адреса: вул. Катерининська, 6

Середній чек: 400 грн

Кухня: коктейль-бар

Скажемо одразу: їжі в звичному розумінні в меню немає. Тут готують модні авторські коктейлі на основі віскі, джина, рому і текіли, до того ж кожен напій подають із невеликою закускою, покликаною доповнити смак коктейлю. Заклад популярний серед молоді та поціновувачів барної культури.

Брати Гриль / Facebook
Фото: Брати Гриль / Facebook

Брати Гриль

Адреса: вул. Дерибасівська, 17

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Коротке, але продумане меню позбавить мук вибору. Гостям тут пропонують класичні стейки з яловичини, а також дари Чорного моря свіжого улову. Всі страви готують на італійському екогрилі з V-подібною решіткою.

Ресторан «Гайя» / Facebook
Фото: Ресторан «Гайя» / Facebook

Гайя

Адреса: бул. Лідерсівський, 3

Середній чек: 300 грн

Кухня: авторська

Цей ресторан знайомий багатьом одеським вегетаріанцям: у меню немає ні м'яса, ні риби, зате є авторські інтерпретації страв здорової кухні. Тут пригощають штруделем із нутом, бургером із котлетою з цукіні і каррі з сочевицею.

Дача / Facebook
Фото: Дача / Facebook

Дача

Адреса: Французький бульвар, 85, корпус 15

Середній чек: 500 грн

Кухня: локальна

Заклад згодиться для неспішної трапези вихідного дня. Меню пропонує рибні та м'ясні страви класичної одеської кухні, а також салати з сезонних овочів. Відчути себе справжнім дачником допоможе відкритий літній майданчик у саду.

Tavernetta / Facebook
Фото: Tavernetta / Facebook

Тавернетта

Адреса: вул. Катерининська, 45

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська, авторська

Тут, за запевненням авторів закладу, пасту носять на руках. Шанувальники цієї страви виявлять у меню десять варіантів пасти, а також можуть купити все необхідне для домашнього приготування італійських спагеті і тальятеллі у крамниці в ресторані.

Фарширована риба / Instagram
Фото: Фарширована риба / Instagram

Фарширована риба

Адреса: пров. Червоний, 1

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна

У демократичному форматі одеської закусочної ресторатор Сава Лібкін пропонує скуштувати найсвіжіші чорноморські морепродукти, які запікають у дров'яній печі або смажать на чавунних пательнях. Із фірмових страв завсідники рекомендують котлети зі щуки й олів'є з рапанами, а до них – рибальські настоянки.

ПОЛТАВА

НВ
Фото: НВ

Міміно

Адреса: вул. Маршала Бірюзова, 15

Середній чек: 400 грн

Кухня: грузинська, європейська

Заклад сподобається любителям стриманої ресторанної класики і щедрої грузинської кухні. Алкогольна карта вражає приголомшливим вибором традиційних локальних вин і коньяків, а жива музика додасть вечері трохи романтики.

СУМИ

tomato.ua
Фото: tomato.ua

La Spezia

Адреса: просп. Михайла Лушпи, 29/1

Середній чек: 250 грн

Кухня: італійська

Ресторан зустрічає гостей стильним декором, м'якими диванами та італійською гастрономічною класикою. З десертів відвідувачі хвалять тутешній тірамісу. А ось столик краще замовити заздалегідь, тому що заклад у Сумах популярний.

ХАРКІВ

Jord / Facebook
Фото: Jord / Facebook

Jord

Адреса: вул. Трінклера, 2

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська

Ресторан із лофтовим інтер'єром відомий концепцією: тут сповідують філософію данського гастрономічного щастя. Акцент у меню зроблений на усвідомлене ставлення до їжі та здорову кухню, тому кухарі використовують фермерські сезонні продукти і популярні суперфуди. Втамувати спрагу можна соками свіжого віджиму і натуральними напоями без цукру.

tomato.ua
Фото: tomato.ua

Nikas

Адреса: вул. Університетська, 2

Середній чек: 600 грн

Кухня: авторська

Еклектика тут наявна у всьому: починаючи з інтер'єру і закінчуючи поєднанням азійської та італійської кухонь у меню. Розробленням страв займався японський бренд-шеф із Бразилії Фабіо Наказато. Особливо славляться тутешні авторські соуси, рецепти яких містять безліч інгредієнтів і рідкісних спецій.

Panorama restaurant / Facebook
Фото: Panorama restaurant / Facebook

Panorama

Адреса: пров. Костюринский, 2

Середній чек: 700 грн

Кухня: японська, італійська, європейська, українська

У самому серці галасливого Харкова можна не тільки смачно поїсти, але й помилуватися панорамним краєвидом на місто. У цьому закладі готують страви на будь-який смак: від суші до стейків. Знавці рекомендують замовити тартар із молочної телятини з сирним кремом, а також салат із в'яленою качиною грудкою і фейхоа під обліпиховою заправкою.

ZUZU / First Line Group
Фото: ZUZU / First Line Group

ZUZU

Адреса: пл. Конституції, 2/2

Середній чек: 600 грн

Кухня: мультинаціональна

Меню брассері заповнене стравами як високої кухні, так і стріт-фуду з усієї планети. Наприклад, на обід тут пропонують гарбузовий суп і пельмені з посіченого фундука, тофу і волоського горіха. Десерт же можна розділити з друзями, замовивши простий млинцевий торт із шоколадом.

Міське кафе 16/54 / First Line Group
Фото: Міське кафе 16/54 / First Line Group

Городское кафе 16/54

Адреса: пл. Конституції, 2/2

Середній чек: 450 грн

Кухня: мультинаціональна

Як і годиться справжньому міському кафе, тут спеціалізуються на сніданках і годують ними весь день. Варіанти ранкової трапези щодня змінюються: американські панкейки, ізраїльський хумус, турецькі пироги бурек або китайський рамен. Особливої уваги заслуговує кондитерська вітрина, в якій красуються брауні з солоною карамеллю, італійський панфорте і бельгійський трюфель.

Наша дача / First Line Group
Фото: Наша дача / First Line Group

Наша дача

Адреса: вул. Батумська, 4а

Середній чек: 500 грн

Кухня: італійська

У ресторані світлий домашній декор і атмосфера літньої дачі. Персонал закладу самостійно випікає хліб, маринує овочі і варить домашнє варення. Також творці закладу пропонують згадати смак бабусиних вареників і спробувати справжній тайговий мед.

tomato.ua
Фото: tomato.ua

Пушка

Адреса: вул. Пушкінська, 31

Середній чек: 650 грн

Кухня: мультинаціональна

Найкраще місце в цьому ресторані – на літньому майданчику у внутрішньому дворику, який дуже вже нагадує європейську площу з бруківкою. Меню поєднує високу кухню, ф'южен і прості європейські страви. Шеф-кухар Пушки рекомендує спробувати фірмові свинячі реберця в медовій патоці, рибу на розпеченій гальці та м'ясо на вулканічному камені.

Nostalgie / Facebook
Фото: Nostalgie / Facebook

ХЕРСОН

Nostalgie

Адреса: вул. Старообрядніцкая, 12

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська

Консервативний заклад розташований у центрі міста й оформлений у стилі старовинного англійського ресторану. Любителі смачно поїсти хвалять теплий яблучний пиріг, телятину в пряних травах і квас домашнього приготування. Приємним бонусом буде хороший вибір європейських вин і власна випічка.

Ресторація Шпігеля / Facebook
Фото: Ресторація Шпігеля / Facebook

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Ресторація Шпігеля

Адреса: вул. Володимирська, 63

Середній чек: 250 грн

Кухня: українська, європейська

Оскільки ресторан розташований у старовинному особняку, акцент зроблено на історію міста. Класичний інтер'єр доповнюють віконниці на вікнах, антикварні фотографії на стінах і канделябри. Меню досить різноманітне – від мамалиги і голубців із кроликом до карпаччо. Цінителі хвалять салат із руколи і буряка з фірмовим козячим сиром.

Geometria / Сергій Буряк
Фото: Geometria / Сергій Буряк

ЧЕРНІГІВ

Велюров

Адреса: просп. Миру, 17.

Середній чек: 350 грн

Кухня: українська

Простора камерна зала й улюблені з дитинства страви – козирі ресторану Велюров. Творці підготували меню з хітів сучасної "душевної" кухні: котлети із кролика з гречаною кашею, кілька, оладки із зеленого горошку з лисичками і сирний торт з ягодами.

ЧЕРНІВЦІ

Rita Steinberg / Facebook
Фото: Rita Steinberg / Facebook

Rita Steinberg

Адреса: вул. Університетська, 48

Середній чек: 400

Кухня: авторська

Автори закладу запевняють, що їм вдалося відтворити традиційні старовинні рецепти єврейської кухні, а концепцію визначають як "кошер-стайл". На особливу увагу заслуговують солідна коктейльна карта і тутешнє крем-брюле.

ЯРЕМЧЕ

booking.com
Фото: booking.com

Коруна

Адреса: с. Татарів, Івано-Франківська область, урочище Піги, 660

Середній чек: 300 грн

Кухня: європейська, локальна

Ресторан пишається тим, що в ньому готують з екопродуктів власного врожаю. У меню – гуцульська національна кухня, але не сучасна, а за старовинними рецептами. Фірмова страва – класична качка з яблуками і м'ясо з трьома видами грибів.

НВ
Фото: НВ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X