Символ тайської кухні. Рецепт супу том ям від кулінарного експерта

22 січня 2020, 00:19
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Приготувати том ям не складно, головне використовувати всі необхідні інгредієнти без винятку. Гострий тайський суп за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Суп том ям є справжнім символом тайської кухні. Смак і аромат цієї страви складно з чимось переплутати і неможливо забути. НВ Style пропонує приготувати том ям за рецептом Євгена Клопотенка і, якщо ви були в Таїланді, вам буде з чим порівняти. А якщо не були, ви закохаєтесь в цю країну з першої ложки цього супу. Євген Клопотенко є автором онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар і співвласником ресторану 100 років тому вперед. Клопотенка також називають реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для школярів.

Відео дня

Суп том ям

Справжній тайський суп за рецептом Євгена Клопотенко

Інгредієнти

Курячий бульйон 1 л

Креветки (тигрові) 150-200 г

Мідії (без мушель) 100 г

Перець Чилі 10 г

Паста Том Ям 1 ст. л.

Кінза 1 пучок

Часник 1 зубчик

Каффір-лайм 3 листочка

Лемонграс 1 стебло

Гриби шиітаке (можна взяти гливи або шампіньйони) 100 г

Лайм 1/2 шт.

Цибуля (невелика цибулина) 0.5 шт.

Рибний соус 2 ст. л.

Корінь імбиру 2 см

Олія соняшникова 1 ст. л.

Сіль за смаком

Інструкція приготування

Загальний час: 00:30 (Час приготування: 03:00)

  1. Одну невелику цибулину і корінь імбиру очистіть і дрібно поріжте. Стебло лемонграсу і 10 г перцю чилі поріжте на тонкі кружальця. Зубчик часнику поріжте тонкими пластинками.
  2. У каструлю ємністю 2-2,5 л налийте 1 ст. л. соняшникової олії і обсмажте в ній порізані овочі і лемонграсс на середньому вогні, поки цибуля не стане м'якою.
  3. Додайте в каструлю пасту тому ям і 1 л курячого бульйону. Доведіть до кипіння, додайте 3 листочка каффір лайма, 150-200 г креветок, 100 г мідій і 2 ст. л. рибного соусу.
  4. 100 г грибів помийте і при необхідності подрібніть. Шиітаке і печериці, якщо вони невеликого розміру, можна використовувати цілком. Додайте гриби в каструлю і варіть протягом 10 хвилин на середньому вогні. Додайте сіль за смаком.
  5. За одну хвилину до готовності додайте подрібнені листя кінзи і сік половини лайма. Дуже важливо додати лайм саме в кінці приготування, щоб його смак був більш насиченим.

КІЛЬКА ПРОСТИХ ПОРАД

Швидше за все, у вас виникнуть питання щодо інгредієнтів. Сьогодні всі ці продукти можна знайти у великих супермаркетах або інтернеті. Якщо не знайдете заморожені стебла лемонграсу, можете купити сушені. Єдине, що потрібно пам’ятати, що в цьому супі дуже важливо додати всі інгредієнти. Від цього буде залежати те, наскільки ваш тому ям буде схожий на аутентичний варіант.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X