Соєвий сир. Що таке тофу і як його приготувати

19 травня 2020, 14:17

Соєвий сир тофу має нейтральний смак, що дозволяє використовувати його в багатьох стравах.

Тофу — це так званий сир, який отримують шляхом згортання білка соєвого молока при нагріванні. Виготовлення тофу нагадує процес отримання сиру з молока, тому тофу часто називають соєвим сиром. Після згортання тофу пресується і герметично упаковується в тару з водою, щоб сир не вбирав зайвих запахів.

Відео дня

Тофу — традиційний інгредієнт багатьох страв східно-азіатської і південно-східної азіатської кухні. Тофу багатий білком, тому його часто використовують в своєму раціоні вегетаріанці, а також люди, що дотримуються посту. Крім того, тофу є низькокалорійним продуктом, який не містить холестерин.

Як роблять тофу?

Сир тофу отримують шляхом згортання соєвого молока при нагріванні. Цей процес відбувається під дією коагулянту — хлорид магнію, лимонної кислоти, сульфат кальцію або морської води (її в якості коагулянту використовують на Окінаві). Отриману масу пресують і герметично упаковують. У підсумку виходить низькокалорійний продукт, який багатий високоякісним рослинним білком із усіма незамінними амінокислотами.

Тофу: як їсти?

Instagram - naturallyzuzu
Фото: Instagram - naturallyzuzu

Залежно від консистенції, тофу поділяють на твердий, щільний (як сир моцарелла) і м’який (як пудинг). Твердий тофу добре підходить для смаження, запікання і копчення, також його додають в салати.

М’який тофу використовують в соусах, супах, солодких стравах і готують на пару.

Сир тофу також можна маринувати соєвим соусом, лимонним соком або тамариндом. З тофу роблять котлети, закуски, соєвий сир є одним з основних інгредієнтів місо-супу і тайського каррі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X