Вареники з яблуками. Рецепт ідеального тіста та простої соковитої начинки

Спершу вареники варяться, а потім запікаються (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Едуард Насиров розповів, як приготувати солодкі вареники з нетиповою начинкою.
Традиційна українська солодка начинка для вареників — це вишні та сир, однак яблука — теж смачний варіант. Вареники — дуже затишна страва, тож її варто приготувати восени для всієї сім'ї. До того ж, Едуард Насиров спершу варить вареники, а потім запікає, тож смак виходить, як із печі.
Рецепт солодких вареників
Інгредієнти для тіста:
- 300 г борошна
- 120 мл окропу
- дрібка солі
- 1 ст.л. олії
Для начинки:
- 3 яблука, нарізати дрібним кубиком
- сік та цедра ½ лимона
- ½ ч.л. ванільного цукру
- 2 ст.л. цукру
+ 100 г вершкового масла
+ сметана для подачі
Приготування:
1. Замісіть тісто, змішавши всі інгредієнти. За необхідності додайте більше води. Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і лишіть відпочити на 15 хвилин.
2. Для начинки змішайте всі інгредієнти та дайте постояти 15−20 хвилин. Рідину злийте.
3. Розкачайте тісто, виріжте диски та формуйте вареники, вкладаючи начинку.
4. Варіть вареники 2 хвилини. Гарячі вареники змішайте з маслом, перекладіть у жароміцну форму і відправте в розігріту до 200С духовку на 15−20 хвилин.
Подавайте вареники зі сметаною.
Едуард Насиров для подачі використовує також карамелізовані яблука — тонкі слайси яблук обсмажені з вершковим маслом, цукром і корицею.
Смачного!