Вареники з яблуками. Рецепт ідеального тіста та простої соковитої начинки

5 листопада 2022, 05:51
Спершу вареники варяться, а потім запікаються (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Спершу вареники варяться, а потім запікаються (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров розповів, як приготувати солодкі вареники з нетиповою начинкою.

Традиційна українська солодка начинка для вареників — це вишні та сир, однак яблука — теж смачний варіант. Вареники — дуже затишна страва, тож її варто приготувати восени для всієї сім'ї. До того ж, Едуард Насиров спершу варить вареники, а потім запікає, тож смак виходить, як із печі.

Відео дня

Рецепт солодких вареників

Інгредієнти для тіста:

  • 300 г борошна
  • 120 мл окропу
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. олії

Для начинки:

  • 3 яблука, нарізати дрібним кубиком
  • сік та цедра ½ лимона
  • ½ ч.л. ванільного цукру
  • 2 ст.л. цукру

+ 100 г вершкового масла

+ сметана для подачі

Приготування:

1. Замісіть тісто, змішавши всі інгредієнти. За необхідності додайте більше води. Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і лишіть відпочити на 15 хвилин.

2. Для начинки змішайте всі інгредієнти та дайте постояти 15−20 хвилин. Рідину злийте.

3. Розкачайте тісто, виріжте диски та формуйте вареники, вкладаючи начинку.

4. Варіть вареники 2 хвилини. Гарячі вареники змішайте з маслом, перекладіть у жароміцну форму і відправте в розігріту до 200С духовку на 15−20 хвилин.

Подавайте вареники зі сметаною.

Едуард Насиров для подачі використовує також карамелізовані яблука — тонкі слайси яблук обсмажені з вершковим маслом, цукром і корицею.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X