Без молока та яєць. Як зробити ідеальне тісто для піци вдома: поради Пекельної кухні

16 вересня 2021, 05:11

Яке борошно краще використовувати, і як правильно замісити? Як зробити піцу ідеальною, розповів Шеф реаліті Нового каналу Пекельна кухня Алекс Якутов.

Хто одного разу куштував італійську піцу, розуміє: те, що господині готують вдома, не має нічого спільного з класикою. Смак піци залежить і від начинки, і від коржа. Важливо не тільки правильно замісити тісто, але і вибрати для нього гарне борошно.

Відео дня

«Для піци краще брати спеціальне борошно 00 (два нуля — прим. ред.), його ви знайдете у великих гіпермаркетах, — розповідає Пекельний Шеф. — Але можна використовувати і вищого ґатунку, яке є в будь-якому магазині. А ось перший і другий для піци та десертів краще не брати, в такому борошні багато зернових відходів, але воно відмінно підходить для хліба».

У ідеальне тісто для піци не додають ні молоко, ні яйця. «Туди йде всього чотири інгредієнти — сіль, борошно, вода та дріжджі», — ділиться секретами Шеф.

«Якщо вам потрібна піца до вечора, замішуйте тісто вранці, — радить Алекс Якутов. — Що довше воно ферментується, то смачнішим виходить кінцевий продукт. Тісто в холодильнику може стояти до трьох днів».

Рецепт ідеального тіста для піци

Приготування тесту для піци (Фото: UNSPLASH)
Приготування тесту для піци / Фото: UNSPLASH

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна

  • 700 мл води

  • 1 ст.л. солі

  • 5 г живих дріжджів.

Приготування:

  1. Першими з'єднайте борошно та сіль.

  2. У холодній воді розмішайте дріжджі.

  3. Поступово додавайте борошно і замішуйте.

  4. Тісто замішують хвилин 20. Воно повинно бути не пружним, а повітряним і еластичним.

  5. Потім накрийте плівкою і поставте в холодильник. Чим довше воно буде у холодильнику, тим смачнішою вийде піца.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X