Контраст вершків і кави. Рецепт справжнього тирамісу від кондитерки

Перед подачею десерт повинен постояти в холодильнику хоча б годину (Фото:marianna ole / unsplash)
Публікуємо рецепт десерту, котрим Євгенія Періг поділилася на своєму YouTube-каналі.
Рецептів тирамісу існує безліч, одні простіші, інші - складніші з домашнім приготуванням савоярді. У цьому рецепті ви можете використати готове печиво й приділити увагу вершково-сирному крему, котрий дуже смачно контрастує з кавовим просотанням.
Рецепт тирамісу
Інгредієнти:
- Печиво савоярді
Для просочування:
- Цукор — 45 г
- Еспресо — 90 г
- Лікер Бейліс чи інший — 60 г
- Вода — 60 г
Для крему:
- Жовток — 80 г (приблизно 2−3)
- Цукрова пудра — 66 г
- Маскарпоне — 330 г
- Вершки 30/33% — 330 г
Приготування:
1. Почніть із сиропу: цукор воду та каву доведіть до кипіння, щоб розчинився цукор. Влийте лікер, гарно перемішайте та перелийте в іншу ємність для охолодження.
2. Приготуйте крем: у сотейник налийте воду та доведіть до кипіння. У цей час у високий стакан відправте жовтки та цукрову пудру, перемішайте вінчиком до об'єднання та поставте на водяну баню. Зменшіть вогонь і доведіть до температури 70 градусів.
3. Коли жовткова суміш нагрілася, перекладіть її в холодну ємніть і збивайте, поки вона не охолоне. У цю суміш введіть маскарпоне.
4. Збийте в пишну масу вершки, додайте їх до крему та гарно перемішайте. Крем готовий.
5. Зберіть десерт: на дно форми викладіть трохи крему. Далі просотайте печиво савоярді в кавовому сиропі, викладіть один шар на дно, далі знову шар крему, печива і крему. Посипте десерт какао і відправте в холодильник на 1−1,5 години.
Смачного!