Контраст вершків і кави. Рецепт справжнього тирамісу від кондитерки

9 грудня 2022, 03:58
Перед подачею десерт повинен постояти в холодильнику хоча б годину (Фото:marianna ole / unsplash)

Перед подачею десерт повинен постояти в холодильнику хоча б годину (Фото:marianna ole / unsplash)

Публікуємо рецепт десерту, котрим Євгенія Періг поділилася на своєму YouTube-каналі.

Рецептів тирамісу існує безліч, одні простіші, інші - складніші з домашнім приготуванням савоярді. У цьому рецепті ви можете використати готове печиво й приділити увагу вершково-сирному крему, котрий дуже смачно контрастує з кавовим просотанням.

Відео дня

Рецепт тирамісу

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді

Для просочування:

  • Цукор — 45 г
  • Еспресо — 90 г
  • Лікер Бейліс чи інший — 60 г
  • Вода — 60 г

Для крему:

  • Жовток — 80 г (приблизно 2−3)
  • Цукрова пудра — 66 г
  • Маскарпоне — 330 г
  • Вершки 30/33% — 330 г

Приготування:

1. Почніть із сиропу: цукор воду та каву доведіть до кипіння, щоб розчинився цукор. Влийте лікер, гарно перемішайте та перелийте в іншу ємність для охолодження.

2. Приготуйте крем: у сотейник налийте воду та доведіть до кипіння. У цей час у високий стакан відправте жовтки та цукрову пудру, перемішайте вінчиком до об'єднання та поставте на водяну баню. Зменшіть вогонь і доведіть до температури 70 градусів.

3. Коли жовткова суміш нагрілася, перекладіть її в холодну ємніть і збивайте, поки вона не охолоне. У цю суміш введіть маскарпоне.

4. Збийте в пишну масу вершки, додайте їх до крему та гарно перемішайте. Крем готовий.

5. Зберіть десерт: на дно форми викладіть трохи крему. Далі просотайте печиво савоярді в кавовому сиропі, викладіть один шар на дно, далі знову шар крему, печива і крему. Посипте десерт какао і відправте в холодильник на 1−1,5 години.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X