З круасанів. Незвичайний рецепт тирамісу від шеф-кухаря

2 липня, 03:14
Десерт можна прикрасити традиційно какао чи солоною карамеллю за реокмендацією шеф-кухаря (Фото:victoria alexandrova / unsplash)

Десерт можна прикрасити традиційно какао чи солоною карамеллю за реокмендацією шеф-кухаря (Фото:victoria alexandrova / unsplash)

Рецептом у своєму Instagram поділився переможець проєкту МайстерШеф. Професіонали Паша Серветник.

Зазвичай тірамісу готується зі спеціального печива савоярді, деякі кулінари використовують бісквіт, а Павло Серветник рекомендує скуштувати десерт із круасанами. Окрім того, шеф-кухар додає в десерт вишню та солону карамель. Приготування займає близько 20 хвилин, а всі процеси дуже прості.

Відео дня

Рецепт тирамісу з вишнями

Інгредієнти:

  • Маскарпоне - 500 г
  • Жовтки – 8 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Вишня - 300 г
  • Круасани – 2 шт.
  • Солона карамель - 50 г
  • Кава - 100 мл

Приготування:⠀

На водяній бані заваріть 8 жовтків із додаванням 70 г цукру до стану густої сметани. Потім зніміть із водяної бані та дайте трохи охолонути.

Введіть у жовтки маскарпоне і змішайте вінчиком до однорідної маси.

Проваріть вишню із 30 г цукру.

Розріжте круасани та наповніть їх вишнями. Викладіть круасани у форму для тирамісу, залийте каву і дочекайтеся, щоб вона всоталася.

Потім круасани слід зробити пласкими, наприклад, за допомогою товкачки для пюре.

Залийте круасани кремом і полийте зверху карамеллю.

Поставте у холодильник на 4 години.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X