Впорається кожен. Простий і швидкий рецепт десерту тірамісу з сиром маскарпоне

8 січня 2021, 05:04
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Тірамісу — один з найпопулярніших десертів, який готують з ніжного печива, просоченого кавою, і повітряного крему на основі сиру маскарпоне.

Смак тірамісу залежить безпосередньо від продуктів, які використовуються під час приготування. Каву краще варити в турці - так він виходить більш насиченим і ароматним, ніж розчинний. Крім какао страву можна прикрашати тертим чорним або білим шоколадом. А ось зі збитим білком виходить більш легка, повітряна і менш калорійна версія крему.

Відео дня

Багато господинь боятися братися за оригінальний або класичний рецепт цієї страви, адже він досить трудомісткий і витратний за часом. Простим і швидким варіантом популярного італійського десерту поділилася актриса і хореограф, дружина музиканта Сергія Бабкіна Сніжана. Для його приготування знадобляться міксер, лопатка, ситечко, дві миски і форма для тірамісу.

Як приготувати тірамісу: рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г крем-сиру Маскарпоне
  • 1 упаковка печива савоярді
  • 3 порції еспресо без цукру
  • 6 свіжих яєць
  • 6 ст. л. цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • сироп (алкогольний, безалкогольний — в залежності від смаку, він потрібен для аромату)

Приготування:

1. Для початку потрібно зварити каву і відставити її. Вона повинна охолонути.

2. У дві окремі чисті сухі миски відділіть жовтки яєць від білків. За допомогою міксера білки потрібно 5 хвилин збивати на маленьких оборотах, потім додати трохи солі, 3 столові ложки цукрової пудри і збільшити потужність. На великій швидкості збивайте масу ще близько 7 хвилин до стійких піків.

Готовий десерт можна прикрасити свіжими ягодами, листям м'яти або кремом (Фото: freepik)
Готовий десерт можна прикрасити свіжими ягодами, листям м'яти або кремом / Фото: freepik

3. У миску з жовтками додайте 3 столових ложки цукрової пудри, крем-сир і трохи сиропу (або лікеру) за смаком. Міксером масу потрібно збивати приблизно 3−5 хвилин, щоб вона трохи побіліла і стала однорідною.

4. За допомогою лопатки акуратно змішайте білкову та жовткову маси. Робіть це обережно, щоб не порушити повітряну текстуру.

5. Печиво савоярді занурте у каву з одного боку і розкладіть на дно форми з відстанню приблизно 0,5 см один від одного. Важливо! Печиво потрібно буквально трохи змочити, опустити — і відразу дістати. Якщо перетримати його в еспресо довше, воно розвалиться.

6. Шар печива потрібно густо покрити кремом, а зверху викласти ще один такий же. Десерт з двох шарів добре просочиться і його буде зручно їсти. Тірамісу притрусіть какао-порошком, замотайте в плівку і відправте в холодильник мінімум на 5 годин, а краще — на всю ніч.

Редактор: Лілія Вітюк

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X