Впорається кожен. Простий і швидкий рецепт десерту тірамісу з сиром маскарпоне

Тірамісу — один з найпопулярніших десертів (Фото:freepik)
Тірамісу — один з найпопулярніших десертів, який готують з ніжного печива, просоченого кавою, і повітряного крему на основі сиру маскарпоне.
Смак тірамісу залежить безпосередньо від продуктів, які використовуються під час приготування. Каву краще варити в турці - так він виходить більш насиченим і ароматним, ніж розчинний. Крім какао страву можна прикрашати тертим чорним або білим шоколадом. А ось зі збитим білком виходить більш легка, повітряна і менш калорійна версія крему.
Для його приготування знадобляться міксер, лопатка, ситечко, дві миски і форма для тірамісу.
Як приготувати тірамісу: рецепт
Інгредієнти:
- 500 г крем-сиру Маскарпоне
- 1 упаковка печива савоярді
- 3 порції еспресо без цукру
- 6 свіжих яєць
- 6 ст. л. цукрової пудри
- Дрібка солі
- сироп (алкогольний, безалкогольний — в залежності від смаку, він потрібен для аромату)
Приготування:
1. Для початку потрібно зварити каву і відставити її. Вона повинна охолонути.
2. У дві окремі чисті сухі миски відділіть жовтки яєць від білків. За допомогою міксера білки потрібно 5 хвилин збивати на маленьких оборотах, потім додати трохи солі, 3 столові ложки цукрової пудри і збільшити потужність. На великій швидкості збивайте масу ще близько 7 хвилин до стійких піків.

3. У миску з жовтками додайте 3 столових ложки цукрової пудри, крем-сир і трохи сиропу (або лікеру) за смаком. Міксером масу потрібно збивати приблизно 3−5 хвилин, щоб вона трохи побіліла і стала однорідною.
4. За допомогою лопатки акуратно змішайте білкову та жовткову маси. Робіть це обережно, щоб не порушити повітряну текстуру.
5. Печиво савоярді занурте у каву з одного боку і розкладіть на дно форми з відстанню приблизно 0,5 см один від одного. Важливо! Печиво потрібно буквально трохи змочити, опустити — і відразу дістати. Якщо перетримати його в еспресо довше, воно розвалиться.
6. Шар печива потрібно густо покрити кремом, а зверху викласти ще один такий же. Десерт з двох шарів добре просочиться і його буде зручно їсти. Тірамісу притрусіть какао-порошком, замотайте в плівку і відправте в холодильник мінімум на 5 годин, а краще — на всю ніч.