Легкий і універсальний. Секрети приготування Наполеона на пиві від Тетяни Литвинової

10 листопада 2020, 03:31

Для Тетяни Литвинової, як і для багатьох людей, є найсмачніший торт — Наполеон — і всі інші. При цьому в кулінарної експертки є свій секретний інгредієнт — пиво.

Наполеони існують двох видів — просочені мокрі та сухі, але Наполеон Тетяни Литвинової універсальний: якщо його подавати відразу — він буде сухим, а якщо постоїть кілька годин — стане мокрим.

Відео дня

Рецепт Наполеона

Інгредієнти

Для крему:

  • Молоко — 1200 мл
  • Цукор — 150 г
  • Яйця — 2 шт
  • Жовтки — 3 шт
  • Борошно пшеничне — 50 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 40 г
  • Шоколад білий — 120 г
  • Цукор ванільний — 10 г

Для тіста:

  • Масло вершкове — 200 г
  • Борошно пшеничне — 200 г
  • Пиво — 50 мл
  • Сіль — щіпка
Скріншот з відео
Фото: Скріншот з відео

Приготування:

Щоб приготувати крем, поставте молоко грітися на плиту. Потім візьміть два білка і 3 жовтки, змішайте їх, додайте цукор, ванільний цукор, додайте трохи молока, борошно та крохмаль. Гарно перемішайте.

Як тільки закипить молоко, залийте туди тоненькою цівкою готову суміш і мішайте до загустіння. Потім додайте білий шоколад. Після повного приготування закрийте крем харчовою плівкою в контакт.

Для тіста: візьміть борошно, сіль, масло. Холодне масло натріть на тертці. Натираючи масло, періодично умочуйте його в борошно, щоб воно не прилипало. Додайте пиво і замісіть тісто.

Сформуйте з тіста рулет і наріжте кружальцями, трохи посипаючи їх борошном. Відправте їх в холодильник. Після години в холодильнику, візьміть ці кружечки і розкачайте качалкою в коржі. Потім відправте в духовку на 5−7 хв кожен.

Перейдемо до складання торта: покладіть пергамент на дощечку, накладіть крем, а потім візьміть корж і притисніть його формою. Знову накладіть крем і коржі. І так до самого кінця. Крему краще класти багато, щоб наполеон не був сухим. З решти обрізків коржа зробіть крихту і посипте верх самого торта.

Окрім того, Тетяна Литвинова рекомендує спробувати приготувати торт з карамеллю або хоча б полити нею зверху при подачі.

Відправте в морозилку на 1 годину.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X