З улюбленим варенням. Простий рецепт тертого пирога

23 серпня 2021, 04:05

Тертий пиріг дарує смак дитинства, а начинка з варення надає йому особливої ніжної текстури.

Тертий пиріг - досить швидкий десерт, який легко приготувати спонтанним гостям або коли раптово захотілося чогось солодкого до чаю.

Рецепт тертого пирога з варенням

Відео дня

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 200 г
  • Борошно - 3 склянки
  • Яйця - 2 шт.
  • Сода - 1/3 ч.л.
  • Сіль - ½ ч.л.
  • Цукор - 1 стакан (можна менше, якщо варення солодке)
  • Ванілін
  • Густе варення - за смаком
  • Горіхи - за смаком

Приготування:

Змішайте масло кімнатної температури з яйцями, ваніліном, цукром, содою і сіллю. Потім збийте до однорідності міксером.

Поступово введіть в тісто порціями борошно, вимісіть тісто.

Третю частину тіста відокремте і відправте в морозилку на 40-50 хвилин.

У цей час розкачайте залишок тіста і перекладіть у форму для випікання. Покладіть зверху варення (кількість - за смаком) і горіхи. Найкраще використовувати волоські горіхи, але їх можна замінити фундуком, мигдалем або чим-небудь ще.

Коли тісто в морозилці повністю затвердіє натріть його зверху пирога на тертку і відправляйте пиріг у духовку.

Випікайте пиріг 25 хвилин при температурі 180С.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X