«Обожнює вся сім'я». Рецепт швидкого пирога з абрикосами, ягодами чи фруктами

8 серпня, 03:43
Пиріг складається з кількох шарів різних текстур (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Пиріг складається з кількох шарів різних текстур (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Кондитерка Ліза Глінська поділилася улюбленим сімейним рецептом літніх пирогів.

Цей пиріг із пісочною крихтою — швидкий, смачний і недорогий. Він готується із кількох шарів, різні текстури яких дуже смачно поєднуються між собою. Ліза Глінська готує його з абрикосами, однак за бажанням та наявністю продуктів ви можете замінити їх сливами, вишнями, яблуками абощо.

Відео дня

Рецепт пирога з абрикосами

Інгредієнти

Пісочная крихта:

  • 50 г (2,5 ст.л.) борошна
  • 30 г (1,5 ст.л.) цукру
  • 30 г (2 ст.л.) холодного вершкового масла
  • сіль

Тісто:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г (2 шт.) яєць
  • 100 г (5 ст.л.) борошна
  • 5 г (1 ч.л. з гіркою) розпушувача
  • 80 г (4 ст.л.) цукру
  • ванільний цукор

Сирна начинка:

  • 350 г кисломолочного сиру жирністю 5−9%
  • 100 г (2 шт.) яєць
  • 150 г (6 ст.л.) сметани жирністю 10−15%
  • 80 г (4 ст.л.) цукру
  • 350 г абрикосів

Приготування:

1. Приготуйте крихту: змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте холодне вершкове масло, і перетріть суміш у пісочну крихту. Відправте в морозильну камеру.

2. Приготуйте тісто: збийте м’яке вершкове масло, додайте ванільний і звичайний цукор. Збийте до однорідності.

3. Додайте до тіста яйця кімнатної температури та гарно перемішайте. Потім додайте змішане з розпушувачем борошно та перемішайте до однорідної консистенції.

4. Приготуйте начинку: змішайте всі інгредієнти та взбийте до однорідної консистенції.

5. Візьміть форму для запікання, викладіть на дно пергамент, а боки змастіть маслом. Викладіть тісто та розрівняйте його, зверху викладіть сирну начинку, зверху половинки абрикосів. Посипте пісочною крихтою.

6. Відправте пиріг запікатися впродовж 45−50 хвилин при температурі 170 °C.

7. Перед подачею дайте пирогу охолонути впродовж 2−3 годин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X