М’який та вологий. Перевірений рецепт тертого пирога зі смородиною

22 вересня, 05:31
Як приготувати тертий пиріг зі смородиною. (Фото:demchenkov / depositphotos)

Як приготувати тертий пиріг зі смородиною. (Фото:demchenkov / depositphotos)

Пиріг за цим рецептом виходить вологий, м’який та з ніжною текстурою. На свій смак, він кращий за торт і смачніший за кекс, крім того, готується всього за кілька простих кроків.

Щоб урізноманітнити холодні осінні вечори, можна приготувати цей пиріг. Він ідеально підійде для затишного сімейного чаювання. Начинка для пирога може бути найрізноманітнішою: від варення до свіжих фруктів, заморожених ягід та згущеного молока. Також як доповнення добре підійдуть цукати, горіхи та сухофрукти. Завдяки простоті приготування такий пиріг можна готувати хоч щодня, використовуючи різну начинку.

Відео дня

Пиріг зі смородиною: рецепт

Складові:

  • яйця - 4 шт;
  • цукор - 180 г;
  • ванілін;
  • кефір - 250 мл;
  • олія рослинна - 150 мл;
  • борошно - 400 г;
  • розпушувач - 2 ч.л;
  • смородина;
  • крохмаль - 1 ст.л.

Для приготування крихти:

  • цукор - 2 ст.л;
  • борошно - 2 ст.л;
  • масло вершкове - 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішуємо з цукром та ваніліном, перебиваємо масу віночком до розчинення цукру.
  2. Вливаємо кефір кімнатної температури та олію, перемішуємо масу до однорідності.
  3. Всипаємо просіяне борошно частинами і вводимо розпушувач.
  4. Тісто має бути густим, гладким та повністю однорідним.
  5. Ягоди змішуємо з крохмалем або ложкою борошна. Висипаємо ягоди в тісто і перемішуємо.
  6. Форму застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
  7. Для крихти перетираємо цукор і борошно, олію і посипаємо пиріг зверху.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X