«Їжачки». Тефтелі в пряному соусі за ізраїльсько-перським рецептом

19 січня 2021, 07:05

Кулінарний блогер Іля Антебі поділилася оригінальним рецептом курячих тефтелей-«їжачків» з рисом і зеленим горошком.

«Їжачки — курячі тефтелі з рисом і зеленим горошком. По-перському», — написала блогер на своїй сторінці.

Іля Антебі — автор кулінарного блогу «Смачний Ізраїль». Родом з Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі. Закінчила кулінарну школу Тадмор, працювала з шеф-кухарями світового рівня. Автор книги Смачний Ізраїль Ілі Антебі.

Відео дня

Рецепт курячих тефтелей з рисом і горошком

Інгредієнти:

Для тефтелей:

  • 300 гр. курячого фаршу
  • 2/3 склянки рису басматі
  • 1 жменя листочків кропу
  • 1 жменя листя кінзи (або петрушки)
  • 1 жменю листя м’яти
  • 1 цибулина
  • 3−4 зубчиків часнику
  • 1 маленький або ½ великого гострого зеленого перцю
  • Цедра ½ лимона
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки цукру
  • 3 столові ложки хлібної крихти

Для соусу:

  • 5 столових ложок рослинного масла
  • 1 маленька цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • ½ чайної куркуми
  • 1 чайна ложка коріандру
  • Щіпка чорного перцю
  • 2 лимона
  • 1 неповна чайна ложка солі
  • 2 столові ложки фінікового або бджолиного меду
  • 1 стакан курячого / овочевого бульйону або води
  • ½ склянки замороженого зеленого горошку

Їжачки з курки та рису (Фото: facebook.com/vkusnoisrael)
Їжачки з курки та рису / Фото: facebook.com/vkusnoisrael

Приготування:

1. Заливаємо рис великою кількістю холодної води. Даємо постояти 40 хвилин. Зливаємо через друшляк і промиваємо. Залишаємо його на друшляку, щоб він підсох.

2. В кухонний комбайн додаємо чисті листки зелені, цибулю, часник, перець і цедру. Перемелюємо в кашку. Перекладаємо в миску.

3. Додаємо фарш і 60−70% рису, хлібну крихту, сіль, цукор і все це добре розмішуємо. Рис, що залишився, пересипаємо в окрему мисочку. Ліпимо круглі кульки і кожну обвалюють у рисі.

4. На сковорідці обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до світло-золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще ½ хв.

5. Додаємо куркуму, коріандр і мед. Розмішуємо і заливаємо водою. Солимо, додаємо лимони (бажано — перський сорт), трохи надломив їх.

6. Укладаємо тефтелі в каструлю. Доводимо до кипіння. Додаємо горошок і доливаємо ще води, щоб вона була трохи вище, ніж половина котлети.

7. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на дуже маленькому вогні 40 хвилин. Кришку під час варіння ні в якому разі не відкривати! Нам потрібен пар постійної температури, щоби рис «встав», як колючки їжака.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X