Простіше простого. Італійський шеф розкрив секрети приготування ідеального тартара з лосося
Після свят хочеться легких страв і яскравих смакових вражень. Тартар з лосося за рецептом Костантино Пассалакви відповідає цим вимогам, а ще забезпечить організму порцію омега 3.
Тартаром називають страву з сирого м’яса або риби, нарізаних дрібними кубиками, як правило, з пікантною заправкою. Ця страва, що походить, як вважається, з культури кочівників, які їли сиру конину, настільки міцно увійшла в європейську кухню, що стала синонімом дрібно нарізаного продукту, будь то м’ясо, риба, овочі, або фрукти.
Дуже важливо, щоб риба для тартару була свіжою. У рецепті шеф-кухаря Костантіно Пассалаква соус підкреслює первинний смак риби, а не маскує недоліки. Тому виберіть оливкову олія екстра-вирджин з легким, свіжим смаком. Пікантну ноту додасть гірчинка листя салатів, заправлених олією з додаванням гірчиці, і грейпфрута.
Тартар з лосося
Рецепт Костантино Пассалакви, шеф-кухаря ресторану Grano
Інгредієнти
Інструкція приготування
Загальний час: 00:15 (Час приготування: 00:15)
- Рибу порізати кубиками, додати 10 г оливкової олії і сіль/перець за смаком, викласти на блюдо.
- Оливкову олію, що залишилася (5-10 г), приправити гірчицею, перемішати. Заправити сумішшю салатне листя і викласти на блюдо поруч з тартаром (гіркою, полоскою - за бажанням).
- Часточки грейпфрута очистити від білих шкурок. Викласти отримане філе грейпфрута на салат, додати кубики авокадо і 2-3 каперси, капнути кілька крапель бальсаміко і подавати.
Якщо вам до смаку тартар з лосося, спробуйте також татакі з тунця в прянощах за рецептом французького мішленівські шефа.
Нагадаємо, раніше Костантино Пассалаква розповів про п’ять найважливіших стравах італійської кухні і про стереотипи, які асоціюються з італійської їжею. А ресторан Grano раніше увійшов у Топ 100 найкращих ресторанів України за версією журналу НВ.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life