Простий і елегантний. Рецепт тартару з яловичини, як у ресторані

20 серпня, 04:07
Жовток можна вмішати в тартар або подати його зверху (Фото:instagram.com/studio.rubrika)

Жовток можна вмішати в тартар або подати його зверху (Фото:instagram.com/studio.rubrika)

Шеф-кухар Олексій Юсупов поділився простим рецептом тартару.

Шеф-кухар зазначив, що деякі кулінари називають цю страву французькою, проте традиційно вона готувалася з яловичини чи конини, що не притаманне цій кухні. Також Олексій Юсупов розповів, що класичного рецепту тартару не існує, тому він пропонує приготувати щось максимально схоже на ресторанні версії закуски:

Відео дня

«Я дуже люблю його східний та азіатський варіанти, більш насичені, але сьогодні про ностальгію. Поки я жив у Парижі, ми із задоволенням їли тартар, приготований саме за таким простим рецептом, у невеликому кафе на вулиці Андре дель Сарт, у районі Монмартру».

Рецепт тартару

Інгредієнти:

  • 100-120 г яловичини (вирізка, айраунд, рібай, усе, що душі завгодно:))
  • половина цибулини шалот чи червоної цибулі
  • 2 свіжі перепелині жовтки (або 1 курячий)
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 20 мл оливкової олії
  • чилі анчо / халапеньйо / червоний чилі за смаком
  • сіль пластівцями або звичайна за смаком
  • 1 ст.л. каперсів
  • паростки редиски або інший мікрогрін за бажанням

За бажанням: мариноване насіння гірчиці, сік лимона та цедру, солоні огірочки, можна тархун, сир, трохи майонезу, петрушку, зелену цибулю, рожевий перець, бальзамічний оцет. «Тартар завжди залишає місце для вашої фантазії. Не соромтеся пускатися в експерименти», - зазначає шеф-кухар.

Приготування:

Нарубайте м'ясо до шматочків бажаного розміру. Найніжніше - дрібно, практично у фарш. Однак категорично не варто використовувати м'ясорубку, нарізайте вручну.

Максимально дрібно наріжте цибулю та гострий перець. Перець потрібно додавати, щоб перестрахуватись, адже ми їмо сире м'ясо.

Викладіть м'ясо на робочу поверхню або пласку миску і зробіть у центрі заглиблення. Вбийте всередину жовтки, додайте всі інгредієнти та ретельно перемішайте, трохи відбиваючи суміш.

Подавайте на підсмаженому хлібі, поливши олією та прикрасивши пластівцями чилі та мікрогрином.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X