Перевернутий пиріг. Як приготувати тарт татен з грушами

7 вересня 2019, 05:19
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Груші - ідеальний інгредієнт для солодкого тарт татена. Тісто просочується фруктовим сиропом і пиріг з грушами виходить неймовірно соковитим.

Знаменитий французький десерт - тарт татен традиційно готують з яблуками, але грушевий пиріг не поступається йому за смаковими якостями. Цікаво, що сама по собі груша здається солодшою за яблуко, хоча цукрів у ній менше .

Відео дня

Перевернутий пиріг готують з п'яти основних інгредієнтів - цукор, вершкове масло, борошно, сіль, фрукти. Для приготування грушевого пирога нам також знадобляться яйця, молоко, розпушувач і кориця.

Пиріг з карамелізованими грушами

Складові:

  • груші - 4 шт.
  • масло вершкове - 200 г
  • борошно - 200 г
  • цукор - 250 г
  • розпушувач - 2 ч. л.
  • яйця - 2 шт.
  • молоко - 150 мл
  • сіль
  • кориця

Приготування пирога

1. Очищаємо груші від насіння і нарізаємо тонкими скибочками.

2. Розтоплюємо 70 г м'якого вершкового масла в каструлі на маленькому вогні і додаємо 100 г цукру. Помішуємо суміш, поки цукор не розчиниться повністю - карамель для пирога готова.

3. Гарячу карамель розподіляємо по дну форми для випікання пирога і акуратно викладаємо скибочки груш по колу.

4. В глибокій ємності змішуємо вершкове масло, яке залишилося, цукор і щіпку солі, збиваємо все міксером. Поступово вводимо яєчні жовтки і ще раз ретельно збиваємо.

5. Змішуємо борошно і розпушувач, і додаємо до яєчної суміші. Вливаємо молоко і змішуємо все.

6. Збиваємо білки в піну і додаємо в тісто. Перемішуємо все.

7. Виливаємо тісто у форму, розподіляємо акуратно і відправляємо в духовку на 50 хв. Випікаємо пиріг при температурі 180 ° C.

8. Після приготування пиріг грушевий потрібно акуратно перевернути на блюдо і посипати зверху меленою корицею.

Тарт татен потрібно подавати теплим!

Пропонуємо також приготувати класику осіннього сезону - яблучну шарлотку : традиційну, шарлотку з яблуками і бананом, і шарлотку в мультиварці.

Або зануритися в італійську кухню і приготувати міланську шарлотку з вином і кулькою морозива або тосканський яблучний пиріг з вином і розмариновим сиропом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X