Натуральний. Рецепт справжнього грузинського тархуну
Поки пів світу плавиться від спеки, пропонуємо приготувати фірмовий грузинський тархун, щоб охолодитися.
Величезна кількість різних лимонадів, кавових напоїв, комбучі, що набирає популярності, витіснила тархун на другий план у гонці за увагою споживача в останні кілька років. Однак цей напій дійсно добре справляється з охолоджувальною функцією і має досить цікаву історію.
Можна вважати, що лимонад на основі екстракту кавказького естрагону (тархуну) — ровесник Кока-Коли, адже був винайдений всього на рік пізніше, ніж американський напій — в 1887. До складу тоді входили вода, лимонна кислота, цукор і екстракт естрагону, а аптекар Митрофан Лагідзе, який придумав це літнє поєднання, отримував безліч міжнародних нагород за смачний винахід. Попри це, напій довгі роки користувався популярністю тільки в еліти Російської імперії і не був доступний пересічному споживачеві. На уже радянських прилавках тархун з’явився тільки в 1981 році, майже через 100 років після винайдення. При цьому він все ще був «лимонадом для багатих», адже коштував майже в 4 рази дорожче, ніж звичайний Буратіно.
Зараз же натуральні варіанти тархуну переживають своє друге народження, завдяки незвичайному аромату і смаку, які добре вписуються в багато коктейлів. Повторити корисний варіант лимонаду без штучного барвника можна і вдома. Тому ділимося рецептом.
Рецепт тархуну
Інгредієнти:
- вода
- пучок тархуну
- 2−3 лимони
- мед або цукор до смаку
- імбир і м’ята за бажанням
Приготування:
У велику каструлю налийте теплої кип’яченої води, додайте туди нарізаний або перетертий тархун, сік лимона і його скибочки, мед або цукор на свій смак, а також імбир для пікантності і м’яту для свіжості (за бажанням).
Щоб лимонад був більш насиченого кольору можете перебити тархун в блендері з невеликою кількістю води.
Відправте каструлю на кілька годин в холодильник, щоб лимонад настоявся.
За бажанням ви також можете додавати в лимонад полуницю або інші ягоди, щоб урізноманітнити смак.
Подавати можна з льодом, скибочкою лимона і кількома листочками тархуну.
Готово!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life