Натуральний. Рецепт справжнього грузинського тархуну

25 червня 2021, 03:15

Поки пів світу плавиться від спеки, пропонуємо приготувати фірмовий грузинський тархун, щоб охолодитися.

Величезна кількість різних лимонадів, кавових напоїв, комбучі, що набирає популярності, витіснила тархун на другий план у гонці за увагою споживача в останні кілька років. Однак цей напій дійсно добре справляється з охолоджувальною функцією і має досить цікаву історію.

Відео дня

Можна вважати, що лимонад на основі екстракту кавказького естрагону (тархуну) — ровесник Кока-Коли, адже був винайдений всього на рік пізніше, ніж американський напій — в 1887. До складу тоді входили вода, лимонна кислота, цукор і екстракт естрагону, а аптекар Митрофан Лагідзе, який придумав це літнє поєднання, отримував безліч міжнародних нагород за смачний винахід. Попри це, напій довгі роки користувався популярністю тільки в еліти Російської імперії і не був доступний пересічному споживачеві. На уже радянських прилавках тархун з’явився тільки в 1981 році, майже через 100 років після винайдення. При цьому він все ще був «лимонадом для багатих», адже коштував майже в 4 рази дорожче, ніж звичайний Буратіно.

Зараз же натуральні варіанти тархуну переживають своє друге народження, завдяки незвичайному аромату і смаку, які добре вписуються в багато коктейлів. Повторити корисний варіант лимонаду без штучного барвника можна і вдома. Тому ділимося рецептом.

Рецепт тархуну

Інгредієнти:

  • вода
  • пучок тархуну
  • 2−3 лимони
  • мед або цукор до смаку
  • імбир і м’ята за бажанням

Приготування:

У велику каструлю налийте теплої кип’яченої води, додайте туди нарізаний або перетертий тархун, сік лимона і його скибочки, мед або цукор на свій смак, а також імбир для пікантності і м’яту для свіжості (за бажанням).

Щоб лимонад був більш насиченого кольору можете перебити тархун в блендері з невеликою кількістю води.

Відправте каструлю на кілька годин в холодильник, щоб лимонад настоявся.

За бажанням ви також можете додавати в лимонад полуницю або інші ягоди, щоб урізноманітнити смак.

Подавати можна з льодом, скибочкою лимона і кількома листочками тархуну.

Готово!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X