Драконяча трава. Чим корисний тархун і як його використовувати
Рослину тархун використовують не тільки для приготування солодкого лимонаду, але і в багатьох стравах.
Багаторічна рослина сімейства Айстрові Тархун має багато різних назв — Полин естрагоновий, Естрагон, Драконяча трава, Драконовий полин. Зростає в Східній Європі, Середній Азії, Китаї, Північній Америці, Західному і Східному Сибіру.
Тархун має приємний легкий аромат і пряний смак. Екстракт рослини тархун часто використовують для приготування однойменного лимонаду, а також вин, лікерів і пряного оцту.
Крім цього тархун часто зустрічається в рецептах солінь, використовується для приготування консервації або квашених яблук і капусти.
Сухий тархун підходить в якості приправи до м’ясних і рибних страв, майонезу, а свіжий використовують для соусів, салатів, страв з птиці, м’яса та яєць, для солодких пирогів і курячих супів. Тархун є одним із основних інгредієнтів грузинської страви чакапулі.
Тархун: корисні властивості
Тархун — трава, яка містить каротин, ефірну олію, алкалоїди, флавоноїди, аскорбінову кислоту і кумарини, а також магній, натрій і фосфор.
Вживання в їжу тархуна сприяє поліпшенню апетиту, обміну речовин і кращому засвоєнню важких м’ясних страв.
Рослина допомагає при авітамінозі, також тархун використовують як тонізуючий і бактерицидний засіб.
Тархун напій — рецепт лимонаду

Для приготування солодкого напою подрібнюємо в блендері свіжий тархун, нарізаний імбир, мед або цукор і лимонний сік. Додаємо газовану воду і лід, за бажанням. Ваш напій готовий!
Ідеї страв із тархуном для натхнення
Смажені гриби з яєчнею і тархуном
Лимонні равіолі з козячим сиром і естрагоном
Лосось із рисом, соусом і тархуном
Салат із авокадо, сливою і естрагоном
Панна-котта з зеленим яблуком, селерою і тархуном