Американський десерт. Рецепт смачного шоколадного брауні з горіхами

18 жовтня 2019, 02:17

Брауні подають в безлічі кондитерських у вигляді тістечка, торта, пирога або кексу з ванільним морозивом або збитими вершками.

Брауні - це щось середнє між шоколадним пирогом, печивом і фонданом. Зверху він щільний, а всередині тісто вологе.

Брауні вважають традиційним десертом американської кухні.

Відео дня

Як приготувати брауні в домашніх умовах?

Всі інгредієнти для брауні повинні бути кімнатної температури — це допоможе досягти правильної консистенції. Також важливо не перетримати брауні в духовці, тісто має залишатися вологим, а не щільним або рідким.

Брауні: рецепт

Складові:

  • чорний шоколад — 250 г
  • цукор — 1 склянка
  • борошно — 1−1,5 склянки
  • вершкове масло — 150−200 г
  • яйце — 4 шт.
  • какао-порошок — 60 г
  • горіхи (фундук, мигдаль, волоські) — 100 г

Шоколад розламуємо на невеликі шматочки і розтоплюємо на водяній бані, поки він не стане однорідним.

Додаємо в шоколад м’яке вершкове масло і добре все перемішуємо.

Далі додаємо в розтоплений шоколад цукор і яйце, ретельно перемішуємо. Додаємо друге яйце і знову ретельно перемішуємо і т. д.

Просіяне борошно і какао поступово додаємо в шоколад. Горіхи подрібнюємо ножем і також додаємо в тісто.

Квадратну форму для випікання повністю вистилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто і акуратно розподіляємо його по поверхні.

Випікаємо брауні в духовці, розігрітій до 180 ° C, близько 15−20 хв. Після чого дістаємо з духовки і залишаємо на 20 хв. в формі. У готового брауні скоринка повинна бути щільною, а тісто вологим.

Розрізаємо брауні на невеликі квадратики і подаємо холодним з кулькою ванільного морозива або без. Також десерт можна полити карамеллю або шоколадом, прикрасити ягодами і горіхами.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X