Бюджетно та красиво. Рецепт пряничного торта Ялинка від Лізи Глінської

8 січня, 04:14
Прикрасити торт можна ягодами, розмарином та безе (Фото:Надано каналом Україна)

Прикрасити торт можна ягодами, розмарином та безе (Фото:Надано каналом Україна)

У програмі Ранок з Україною на телеканалі Україна кондитер та блогер Ліза Глінська поділилася незвичайним рецептом, вартість якого не виходить за межі 300 гривень.

Хоча Новий рік уже пройшов, порадувати себе зимовим тортом у формі ялинки можна і на інші свята або звичайні посиденьки із сім'єю та друзями. Ліза Глінська розповіла, як приготувати торт із пряникових коржів.

Відео дня

Рецепт торта Ялинка

Інгредієнти

Для 3 коржів:

  • 100 г меду
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г яйця
  • 5 г харчової соди
  • 400 г борошна

Для ванільного ганашу:

  • 200 г білого шоколаду 33-34%
  • 200 мл вершків (жирність 30-35%) - 1 частина
  • 200 мл вершків (жирність 30-35%) - 2 частина
  • 30 г меду
  • ваніль або ванільний цукор

Для смородинової начинки:

  • 100 г пюре чорної смородини
  • 100 г полуничного пюре
  • 30 г цукру
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
Надано каналом Україна
Фото: Надано каналом Україна

Приготування:

Засипати цукор у сотейник та нагріти до стану карамелі. Тонкою цівкою, помішуючи, залити гаряче вершкове масло з медом. Зняти сотейник із плити. Додати соду, перемішати, залишити на 10 хвилин. Додати яйце, потім борошно.

Замісити тісто, прибрати в холодильник на 12 годин.

Щоб приготувати ганаш, потрібно прогріти вершки з ваніллю і медом, до кипіння. Додати шоколад, перемішати до однорідної суміші.

Додати другу частину вершків, пробити занурювальним блендером, до гладкості. Накрити плівкою щільно в контакт і прибрати в холодильник на 12 годин.

Наступного дня розкачати тісто на пергаменті, вирізати металевою формою ялинку, товщиною 5-6 мм, проколоти його виделкою.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.

Збити ганаш міксером до стійких піків. Перекласти в мішок із круглою насадкою, діаметром 10-12 мм.

Для начинки потрібно змішати всі інгредієнти в сотейнику, поставити на плиту, при постійному помішуванні довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, зняти з плити. Охолодити.

Перед використанням розім'яти масу лопаткою та помістити в кондитерський мішок.

Збір торта:

На остиглий корж викласти крем і ягідну начинку, покласти наступний корж, продовжувати складання торта, чергуючи шари. Поставити торт у холодильник на ніч. Задекорувати лохиною, гілочками розмарину, безе з кокосом.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X