Бюджетно та красиво. Рецепт пряничного торта Ялинка від Лізи Глінської
У програмі Ранок з Україною на телеканалі Україна кондитер та блогер Ліза Глінська поділилася незвичайним рецептом, вартість якого не виходить за межі 300 гривень.
Хоча Новий рік уже пройшов, порадувати себе зимовим тортом у формі ялинки можна і на інші свята або звичайні посиденьки із сім'єю та друзями. Ліза Глінська розповіла, як приготувати торт із пряникових коржів.
Рецепт торта Ялинка
Інгредієнти
Для 3 коржів:
- 100 г меду
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 г яйця
- 5 г харчової соди
- 400 г борошна
Для ванільного ганашу:
- 200 г білого шоколаду 33-34%
- 200 мл вершків (жирність 30-35%) - 1 частина
- 200 мл вершків (жирність 30-35%) - 2 частина
- 30 г меду
- ваніль або ванільний цукор
Для смородинової начинки:
- 100 г пюре чорної смородини
- 100 г полуничного пюре
- 30 г цукру
- 15 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:
Засипати цукор у сотейник та нагріти до стану карамелі. Тонкою цівкою, помішуючи, залити гаряче вершкове масло з медом. Зняти сотейник із плити. Додати соду, перемішати, залишити на 10 хвилин. Додати яйце, потім борошно.
Замісити тісто, прибрати в холодильник на 12 годин.
Щоб приготувати ганаш, потрібно прогріти вершки з ваніллю і медом, до кипіння. Додати шоколад, перемішати до однорідної суміші.
Додати другу частину вершків, пробити занурювальним блендером, до гладкості. Накрити плівкою щільно в контакт і прибрати в холодильник на 12 годин.
Наступного дня розкачати тісто на пергаменті, вирізати металевою формою ялинку, товщиною 5-6 мм, проколоти його виделкою.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин.
Збити ганаш міксером до стійких піків. Перекласти в мішок із круглою насадкою, діаметром 10-12 мм.
Для начинки потрібно змішати всі інгредієнти в сотейнику, поставити на плиту, при постійному помішуванні довести до кипіння, прокип'ятити 1 хвилину, зняти з плити. Охолодити.
Перед використанням розім'яти масу лопаткою та помістити в кондитерський мішок.
Збір торта:
На остиглий корж викласти крем і ягідну начинку, покласти наступний корж, продовжувати складання торта, чергуючи шари. Поставити торт у холодильник на ніч. Задекорувати лохиною, гілочками розмарину, безе з кокосом.
Смачного!