Святкуємо Октоберфест. 10 київських пабів, в яких можна випити крафтового пива
Яскрава подія, заради якої в Мюнхен в середині вересня - початку жовтня з'їжджаються мільйони відвідувачів з усіх кінців земної кулі, стало настільки популярною, що істинно німецьке фольклорне свято стали поступово проводити і в інших країнах.
Звичайно, не на батьківщині Октоберфесту вам не вдасться стати свідком автентичних елементів свята - наприклад, ходи господарів пивних наметів, церемонії відкриття першої бочки або костюмованої ходи. Однак у тих, кому не пощастило в цьому році виявитися на луці Терези в центрі Мюнхена, є чудова нагода приєднатися до масових гулянь в своєму місті та познайомитися з майстерністю місцевих пивоварів.
НВ STYLE зібрав десять закладів Києва, в яких ви можете спробувати смачного крафтового пиво:
Vidro
Заклад відкрився в березні цього року на місці бару Klaipeda. В асортименті пабу представлено 12 сортів розливного пива, серед якого - три сорти фірмового напою марки VIDRO звареного на дніпровській міні-пивоварні First Dnipro Brewery.
провулок Тараса Шевченка, 1

Театр пива Правда
Столична філія відомого львівського пивного бару Театр пива Правда відкрився на Хрещатику в листопаді 2016 року. Приміщення і меню київського закладу набагато скромніші за свого львівського батька, проте сюди варто прийти за улюбленими публікою і відзначеними престижними конкурсами Obama Hope, Сила, Червоні Очі. Тут наливають пиво, виготовлене з додаванням кави і кардамону, груші, чорносливу і навіть полуниці.
Вул. Хрещатик, 46а

Крапка. Кома. Змістовне пиво
Відносно новий заклад на Позняках, відкритий власниками літпаба Крапка. Кома на Антоновича. Тут знаходиться пивоварня, в якій варять місцевий асортимент, а також везуть його в центр столиці. Паб, позиції в меню якого схожі на назви художніх творів, переніс цю традицію і на свій асортимент пива. Тут можна випити поетичні лагер Я їду додому, ель Лісова пісня, пшеничне Дурбецало.
вул. Здолбунівська, 3г

Lisopylka
Пивоварня і однойменний бар Lisopylka відкрилася на місці старої лісопилки на Воскресенці. Хоча заклад знаходиться далеко від центру Києва, тут завжди досить відвідувачів і шанувальники тутешніх пивоварів вважають за краще бронювати столики. Тут подають своє пиво, випущене під брендом Lisopylka, а також пиво Varvar. Завсідники радять пробувати молочний стаут Varvar та індіан пейл ель IPA Nema.
Вул. Старосільська, 1а

Мохнатий Хміль
На місці легендарного пабу Орех відкрився заклад, в якому розливають крафтового пиво від українських і європейських пивоварів. У крафт-пабі обладнаний колд-рум, а також 22 крана для різних найменувань напою. Тут можна знайти два сорти фірмового пива Мохнатий Хміль, гуцульський Ципа, а також Collider Brewery, Varvar, Mad Brewlads, White Rabbit и Театр пива Правда.
Вул. Велика Васильківська, 126

Craft vs. Pub
Лаконічно-аскетичний інтер'єр і тільки крафтове пиво, асортимент якого постійно змінюється. У закладі встановлено 18 кранів, а також представлений великий вибір пляшкового пива. Крім напою з уже відомих українських пивоварень (WhiteRabbit, Syndicate, Collider), тут наливають пиво з Дніпра Lucky Man.
Вул. Нижній Вал, 37/20

Varvar Bar
Власники Лісопилки і пивоварні Varvar Brew відкрили ще один заклад в центрі Києва - Varvar Bar. Хмільний напій тут поділили на сім категорій - солодове, охмелене, легке, кавове, кисле, фруктове і пшеничне - і відповідно від вашого вибору запропонують закуску, яка підійде до нього.
вул. Саксаганського 108/18

Old Bar
Гості хвалять Old Bar, якому на початку вересня виповнився рік, за широкий асортимент крафтового пива з усього світу і хороші ціни. Різномаїття смакових відтінків і ароматів. Тут вам навіть порадять пиво, яке підійде до шоколадного фондану!
вул. Велика Васильківська, 20а

Pilsner Ceska Hospoda
Друге народження легендарного Pilsner Bar, тут знову можна скуштувати відоме чеське пиво Pilsner Urquell. Крім напою родом з Чехії, тут наливають крафтове домашнє пиво від гуцульської пивоварні Ципа. У закладі постійно проходять дегустації та акції Пиво тижня.
вул. Пушкінська, 20

Солом'янська броварня
Паб, який увійшов до списку фіналістів національної ресторанної премії Соль-2017 у номінації Кращий пивний ресторан. На першому поверсі закладу знаходяться сусловарильним чани, де варять пиво на основі німецького солоду та чеського хмелю. Тут можна спробувати сім сортів місцевого напою, а також пиво інших крафтових марок.
площа Солом'янська, 2б

- Читайте також: Зі смаком білих грибів, горгонзоли і беконом. 10 місць в Києві, де подають незвичайне морозиво
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life