Від буженини до рульки. П’ять м’ясних страв на новорічний стіл

28 грудня 2022, 04:55
Буженину можна приготувати в мікрохвильовці або в духовці (Фото:bhofack2 / depositphotos.com)

Буженину можна приготувати в мікрохвильовці або в духовці (Фото:bhofack2 / depositphotos.com)

Ділимося найкращими м’ясними рецептами до зимових свят.

Перед святковими вихідними ми вирішили зібрати невелику добірку м’ясних ситних страв із свинини, котрі усі так люблять. У нашому меню — два види буженини, свиняча рулька, домашня ковбаса та свиняча щока.

Відео дня

Почати варто з буженини, котра дуже часто з’являється на святковому столі. Приготувати її можна традиційно в духовці чи навіть у мікрохвильовці на максимальній потужності.

Для традиційної буженини вам знадобиться лише: ошийок (500−700 г), часник, спеції та олія. Другий варіант — буженина, фарширована чорносливом чи курагою. Для неї вам знадобиться: свиняча корейка (близько 2 кг), курага чи чорнослив (300 г), м’ясний бульйон, часник і спеції.

karolina kolodziejczak / unsplash
Фото: karolina kolodziejczak / unsplash

Досить популярною на всі свята також є домашня ковбаса, котру для ніжнішого смаку варто готувати із суміші свинини та курятини.

Інгредієнти для ковбаси:

  • Свинячий фарш — 1,5 кг
  • Куряча грудка — 1 кг
  • Свинячі черева (натуральна оболонка для ковбаси)
  • Лавровий лист, копчена паприка, чебрець, часник

Рецепт домашніх ковбасок

markus spiske / unsplash
Фото: markus spiske / unsplash

В Європі та Америці замість ковбасок часто готують свинячу рульку, адже саме вона асоціюється з домашнім затишком та сільською кухнею. Для її приготування вам знадобиться власне свинина, бульйон та соус.

Інгредієнти для рульки:

  • Свиняча рулька — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Перець чорний — 1 ч.л.
  • Сіль — 1 ч.л.

Для бульйону:

  • Вода — 1,5 л
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 0,5 головки
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Сіль — 1 ст.л.

Соус:

  • Мед — 1 ст.л.
  • Гірчиця — 1 ст.л
  • Кетчуп — 1 ст.л.

Повний рецепт за покликанням

Ще один варіант м’ясної страви на новорічний стіл — свиняча щока. Це м’ясо дешевше за інші частини свинини, але при правильному приготуванні геть не поступається смаком. Для страви знадобляться лише свиняча щока та спеції.

Рецепт запеченої свинячої щоки

Показати ще новини
Радіо NV
X