Від буженини до рульки. П’ять м’ясних страв на новорічний стіл

Буженину можна приготувати в мікрохвильовці або в духовці (Фото:bhofack2 / depositphotos.com)
Ділимося найкращими м’ясними рецептами до зимових свят.
Перед святковими вихідними ми вирішили зібрати невелику добірку м’ясних ситних страв із свинини, котрі усі так люблять. У нашому меню — два види буженини, свиняча рулька, домашня ковбаса та свиняча щока.
Почати варто з буженини, котра дуже часто з’являється на святковому столі. Приготувати її можна традиційно в духовці чи навіть у мікрохвильовці на максимальній потужності.
Для традиційної буженини вам знадобиться лише: ошийок (500−700 г), часник, спеції та олія. Другий варіант — буженина, фарширована чорносливом чи курагою. Для неї вам знадобиться: свиняча корейка (близько 2 кг), курага чи чорнослив (300 г), м’ясний бульйон, часник і спеції.

Досить популярною на всі свята також є домашня ковбаса, котру для ніжнішого смаку варто готувати із суміші свинини та курятини.
Інгредієнти для ковбаси:
- Свинячий фарш — 1,5 кг
- Куряча грудка — 1 кг
- Свинячі черева (натуральна оболонка для ковбаси)
- Лавровий лист, копчена паприка, чебрець, часник

В Європі та Америці замість ковбасок часто готують свинячу рульку, адже саме вона асоціюється з домашнім затишком та сільською кухнею. Для її приготування вам знадобиться власне свинина, бульйон та соус.
Інгредієнти для рульки:
- Свиняча рулька — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Перець чорний — 1 ч.л.
- Сіль — 1 ч.л.
Для бульйону:
- Вода — 1,5 л
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 0,5 головки
- Лавровий лист — 3 шт.
- Сіль — 1 ст.л.
Соус:
- Мед — 1 ст.л.
- Гірчиця — 1 ст.л
- Кетчуп — 1 ст.л.

Ще один варіант м’ясної страви на новорічний стіл — свиняча щока. Це м’ясо дешевше за інші частини свинини, але при правильному приготуванні геть не поступається смаком. Для страви знадобляться лише свиняча щока та спеції.