Суперфуд-десерт. Пісний чізкейк, який можна всім

12 грудня 2019, 04:00

Без пшеничного борошна, цукру, молока, вершків і масла, але смачно, адже це рецепт Марко Черветті.

Сільпо
Фото: Сільпо

Що їсти під час посту або дієти, коли хочеться солодкого, або конкретно — смачного чізкейку? У Марко Черветті є відповідь: чізкейк. Але веганській, за особливим рецептом з корисними інгредієнтами: горіхами, насінням льону і лляною олією. Італієць за походженням, Марко провів багато років в Китаї, Росії та Україні, вивчаючи при цьому місцеву кухню і вина. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. Нагадаємо, що 2019 року Марко Черветті став Шефом року за версією гіду Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторані року.

Відео дня

Чізкейк, який можна всім (веган)

Рецепт чизкейка без пшеничного борошна, вершків, масла, цукру, який можна під час посту й тим, хто дотримується дієти для схуднення

Інгредієнти

Інгредієнти

Рисове борошно 200 г

Насіння льону 50-60 г

Лляна олія 60 г

Лляне борошно 60 г

Фундук, кеш’ю 150 г/150 г

Мед 150 г

Банани 3 шт.

Лимонний сік 20-25 г

Ваніль 1-2 г

Вода 60-90 мл

Інструкція приготування

Загальний час: 18:00 (Час приготування: 01:00)

  1. Замочіть у воді на 3-4 години насіння льону, в окремому посуді – горіхи.
  2. Змішайте борошно, вимочене насіння льону, мед, льонову олію, ваніль. Якщо тісто надто щільне, додайте води. Сформуйте з тіста кулю та покладіть у холодильник, поки ви готуєте начинку.
  3. Дістаньте горіхи з води і киньте їх у блендер. Туди ж – льонову олію, мед, льонове борошно і три банани. Вичавіть в блендер сік половини лимона, щоб банани не окислилися. Змішайте все до однорідного стану – це “сирний” крем чізкейку.
  4. Змастіть руки льоновою олією та сформуйте з тіста коло під розмір вашої форми. Викладіть тісто у форму та поставте до розігрітої до 180°С духовки на 5-7 хвилин.
  5. Коли корж охолоне, викладіть на нього крем, розрівняйте його, постукуючи формою об стіл.
  6. Поставте чізкейк до морозильної камери на 2-3 години, а потім на ніч у холодильник.
  7. Готову страву прикрасьте просіяним льоновим борошном і подавайте своїм друзям-веганам!

Просто? Так. І корисно — неодмінно включіть олію й насіння льону до свого раціону.

Рецепт бананово-горіхового чізкейка — відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X