Суп з каштанів, террін з томатів і панакота на кокосових вершках. Сім ресторанів Києва з вишуканим пісним меню

23 лютого 2018, 16:00

19 лютого почався найтриваліший і найсуворіший піст у християнстві - Великий. 40 днів кулінарного і духовного аскетизму покликані підготувати до святкування Великодня.

У Великий піст, який у 2018 році триватиме до 7 квітня, заведено обмежувати своє повсякденне меню, виключивши з нього їжу тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко і молочні продукти), солодощі та випічку, алкоголь і навіть по можливості спеції.

Відео дня

Багато закладів Києва традиційно вводять в меню пісні страви і намагаються продемонструвати, що і така їжа може бути вишуканою і смачною.

НВ STYLE обрав столичні заклади, в які варто вирушити в пошуках небанальної пісної їжі:

Under Wonder

Адреса: вул. Велика Васильківська, 21

Шеф-кухар затишно-казкового ресторану в серці Києва Under Wonder Іван Пилипенко підготував спеціальні страви для гостей, які дотримуються Великого посту. Різотто з білими грибами і спаржею, кукурудза зі шпинатом в соусі BBQ, салат з запеченого гарбуза, шпинату, полуниці й граната - все це можна спробувати тут. І навіть звичайне корисне печене яблуко приготують по-особливому: додавши солоні волоські горіхи і фенхель.

Positano

Адреса: пр. Павла Тичини, 1-В

Піцерія Positano на Лівому березі, що недавно відсвяткувала своє дворіччя, пропонує пісні варіації страв італійської кухні: традиційний мінестроне, два види салатів (салат з імбирним соусом і томато-салато), овочеве соте й пісну пасту. Для ласунів - панакота на соєвому молоці, кокосових вершках, з пюре з манго і смаженим мигдалем.

Канапа

Адреса: Андріївський узвіз, 19

Кухарі Канапи переконані, що овочеві страви можуть бути фантастично смачними і не поступатися м'ясним. У новому спеціальному меню до Великого посту в ресторані сучасної української кухні можна спробувати салат з печених коренеплодів з обліпиховим соусом і насінням соняшника, суп з каштанів, стейк з цвітної капусти з бочковим огірком і соусом бограч і мус з печеного яблука з халвою й медовою карамеллю.

Biancoro

Адреса: вул. Басейна, 4

Постійні гості ресторану Biancoro чекають на початок передвеликоднього посту, щоб поласувати своїм улюбленим крем-супом з гарбуза. Мабуть, тут знають якийсь особливий секрет! Крім улюбленця, в новому пісному меню цього сезону: ікра з білих грибів з кукурудзяним кус-кусом, в'яленими томатами і маш-салатом, солодкий перець капі, начинений білими грибами і кіноа, фалафель з баклажановим пюре, конкассе з томатів кумато.

BEEF meat&wine

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Під час Великого посту авторитету традицій поступаються навіть стейк-хауси і додають в царство вирізок і ступенів прожарки пісну їжу. Террін з томатів, який виглядає як стейк Веллінгтон, борщ з копченою грушею і чорносливом, лазанья з лісовими грибами - тут знають, як переконати м'ясоїдів, що піст - це смачно.

Pantagruel

Адреса: вул. Лисенка, 1

В Остерії Пантагрюель попереджають: приготувати аскетичне меню з італійського розмаїття інгредієнтів у них не вийшло. Але вдалися дуже смачні пісні страви, які легко зможуть переконати дотримуватися 40-денної гастрономічної скромності: крем-суп з брокколі та шпинату з крутонами, пікантні спагетті з овочами, баветте з песто з руколи і кедрових горіхів.

Zapah Soli

Адреса: вул. Саксаганського, 83

"Піст як свято" - обіцяє спеціальне, розроблене шеф-кухарем меню з 11 позицій. Серед пісних страв в Zapah Soli - овочевий спрінг-рол з маракуєвим соусом, теплий салат з припущеними овочами в соусі міракула, крем-суп із зеленого горошку з м'ятою і два види валенсійської паельї. На десерт печене яблуко з медом, волоськими і кедровими горіхами - як в гостях у бабусі.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X