Ситні й ароматні. Три рецепти супів з грибами

25 березня, 14:41
Грибний суп готувати просто і швидко (Фото:Instagram.com/olha.holovina)

Грибний суп готувати просто і швидко (Фото:Instagram.com/olha.holovina)

Автор: Лілія Вітюк

Гриби корисні для імунітету, їх рекомендують як профілактику від багатьох хвороб, вони ще й мають незвичайний насичений смак.

У стравах можна використовувати будь-які гриби. Печериці - найпростіший варіант. До того ж, вони дешевші, ніж інші. З іншого боку, перевага лісових грибів в тому, що вони роблять страви більш насиченими і ароматними.

Відео дня

НВ зібрав для вас три рецепти ситних супів з грибами. Вони прості, легкі в приготуванні і підійдуть, щоб нагодувати всю сім'ю.

Крем-суп з грибами

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 4 картоплини
  • 2 цибулини
  • 500 мл вершків 20%
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

1. У каструльці поставити варитися нарізану кубиком картоплю. Очищену цибулю дрібно покришити, а гриби вимити, почистити і нарізати часточками. Обсмажити цибулю на вершковому маслі до прозорості, потім додати шампіньйони. Смажити до готовності постійно помішуючи.

2. Коли картопля звариться, злийте воду. Додайте до неї цибулю, гриби, вершки, спеції і подрібніть за допомогою блендера. Якщо суп густуватий — додайте трохи води, в якій варилася картопля. Подавати з грінками з багета або білого хліба.

Шампіньйони - дешевий і безпечний варіант грибів (Фото: Instagram.com/tanyashymanska)
Шампіньйони - дешевий і безпечний варіант грибів / Фото: Instagram.com/tanyashymanska

Сирний суп з грибами

Інгредієнти:

  • Кілька шматочків курки
  • 500 г картоплі
  • 300 г плавленого сиру
  • 300 г печериць
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • Сіль, перець, лавровий лист
  • сухарики (для подачі)

1. У кастрюлю налити води, покласти курку і довести до кипіння. Потім додати сіль, перець, лавровий лист і варити ще 20 хвилин. Дістати м’ясо і розібрати на шматочки.

2. Картоплю дрібно нарізати і додати в бульйон. Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, моркву натерти. Зробити засмажку на вершковому маслі чи рослинній олії і також додати в суп. Варити ще 7−10 хвилин.

3. Гриби вимити і порізати на дольки. Додати їх і курку в суп і проварити ще хвилини 3−4. Потім додати нарізаний кубиками плавлений сир, добре перемішати і зняти з вогню.

Перед подачею в тарілках посипати зеленню і додати сухарики.

Сирний суп краще подавати з грінками або крутонами (Фото: ccat82 / depositphotos.com)
Сирний суп краще подавати з грінками або крутонами / Фото: ccat82 / depositphotos.com

Суп із сушених грибів

Інгредієнти:

  • 100 г сушених грибів ідеалі - білих)
  • 300 г картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Зелень
  • Чорний і білий перець, сіль, лавровий лист

Приготування:

1. Закип’ятити 3 л води. Сушені гриби промити, викласти в глибоку ємність і залити 1 л окропу. Залишити на 15−20 хвилин.

2. Овочі очистити, помити, картоплю нарізати кубиком для супу, викласти в окрему ємність і залити холодною водою. Цибулю покришити дрібними кубиками, моркву натерти.

3. Цибулю і моркву довести до м’якості і легкого рум’янцю на сковороді (5−7 хвилин).

4. Злити воду з грибів в каструлю, додати туди 2 літри окропу і довести до кипіння. Гриби дрібно нарізати і додати туди ж, проварити ще хвилин 15. Потім кинути в суп картоплю і варити ще хвилин 20.

5. Додати зажарку, спеції, лавровий лист і варити ще 5 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10−15 хвилин. Подавати зі сметаною і зеленню.

Суп із сушених грибів наповнить будинок неповторним ароматом (Фото: bhofack2 / depositphotos.com)
Суп із сушених грибів наповнить будинок неповторним ароматом / Фото: bhofack2 / depositphotos.com

Також ми зібрали кілька простих, але швидких рецептів страв, які можна приготувати у мікрохвильовці за лічені хвилини.

Показати ще новини
Радіо НВ
X