Супи на зиму. Два рецепти, які зігріють та наситять

19 січня, 05:39
Рецепти супів (Фото:yelenayemchuk/depositphotos)

Рецепти супів (Фото:yelenayemchuk/depositphotos)

Суп — одна з найбільш універсальних зимових страв, що ідеально підходить для того, щоб зігрітися в холодний день.

Важко ігнорувати зростання цін на продукти харчування, особливо коли йдеться про основні фрукти та овочі, які можна знайти на полицях супермаркетів. Хоча багато людей згодні платити більше за те, щоб залишатися здоровим, споживання сезонних продуктів — це чудовий спосіб скоротити витрати і насолодитися дієтою, багатою на поживні речовини.

Відео дня

Залежно від того, де ви живете, вартість продуктів може трохи відрізнятися. Якщо ви любите наваристий суп з великою кількістю смаків, дієтолог порекомендувала свій рецепт зі шматочками овочів. Шеф-кухар та дієтолог Ліза Марлі поділилася двома імуностимулюючими рецептами з використанням суміші моркви, пастернаку, картоплі та інших інгредієнтів.

Суп на зиму № 1

Складові:

  • 100 г перлової крупи
  • 1 ст. л. ріпакової олії
  • 1 цибулина дрібно нарізана
  • 1 ст. л. порошку каррі середнього розміру
  • 4 моркви, очищені та нарізані невеликими шматочками
  • 2 палички селери, нарізані невеликими шматочками
  • 1 пастернак, очищений та нарізаний невеликими шматочками
  • 2 картоплини, очищені та нарізані невеликими шматочками
  • 400 г консервованих нарізаних помідорів
  • 1,5 літра овочевого бульйону

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати суп, почніть з варіння крупи в каструлі протягом 20 хвилин або до готовності.
  2. Розігрійте масло у великій каструлі і обсмажуйте цибулю протягом п’яти хвилин, поки вона не стане м’якою, додаючи столову ложку бульйону, якщо він починає прилипати.
  3. Далі додаємо до цибулі спеції та готуємо одну хвилину.
  4. Додайте моркву, селеру, пастернак і картоплю, нарізані помідори та бульйон і варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.
  5. За п’ять хвилин до закінчення додайте зварену перлову крупу. Приправте до смаку і насолоджуйтесь.

Зимовий суп № 2

Складові:

  • 2 ч. л. ріпакової олії
  • 2 цибулини, дрібно нарізані
  • 2 палички селери, дрібно нарізані
  • 2 зубчики часнику, роздавити
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 3 великі моркви, очищені та крупно нарізані
  • 2 великі пастернаки, очищені і грубо нарізані
  • 1 банка масляної квасолі, злити та промити
  • 1 літр овочевого бульйону
  • Жменя петрушки, дрібно нарізаної

Спосіб приготування:

  1. У велику каструлю додати олію та обсмажити цибулю, селеру та часник на середньому вогні протягом п’яти хвилин.
  2. Додайте столову ложку або два бульйони, якщо цибуля почне підрум'янюватися. Киньте часник і обсмажуйте протягом однієї хвилини.
  3. Додайте чебрець, моркву, пастернак, олійні боби та бульйон і закип’ятіть. Зменште вогонь і варіть на повільному вогні 12−15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  4. Використовуйте занурювальний блендер, щоб збити до однорідної маси.
  5. Приправте до смаку і прикрасьте петрушкою. Подавайте суп гарячим із теплим хлібом.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Суп — це чудовий спосіб використовувати будь-які овочі, які у вас можуть бути. Додавання квасолі в суп — це фантастичний спосіб збільшити кількість клітковини та збільшити обсяг страви. Ситна вечеря з мінімальними зусиллями, але з максимальним смаком.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X