Щоб було тепло. Рецепт пряного харчо з ребрами

24 січня, 03:18
Перед подачею в суп варто додати кінзу (Фото:klopotenko.com)

Перед подачею в суп варто додати кінзу (Фото:klopotenko.com)

Євген Клопотенко поділився рецептом грузинського зігріваючого супу.

«Хочу, щоб вам взимку було тепло-тепло. Тому тримайте рецепт харчо. Він от як раз для такої погоди, бо щільний насичений бульйон, від якого губи аж склеюються, прянощі і таке відчуття, ніби вашу душу загорнули у м’якеньку ковдру. Плюс ми додамо до харчо орегано, кінзу, часник, трохи ткемалі і волоські горіхи. Те харчо буде приємно лоскотати вас, загравати і давати вайб пристрасті. Ну прям от воно», — описа рецепт кулінар.

Відео дня

Рецепт харчо

Інгредієнти:

  • 400 г яловичих ребер
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 1,5 головки часнику
  • 3 л води
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • 300 г яловичого фаршу
  • 100 г рису
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • ½ ч.л. хмелі-сунелі
  • 1 ч.л. орегано
  • ½ перцю чилі
  • 2 лаврових листки
  • ½ ч.л. зіри
  • 50 г волоських горіхів
  • 2−3 ст.л. ткемалі (за бажанням)
  • 7−8 гілочок кінзи для подачі (за бажанням)
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 220 °C. Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього ребра, одну цибулину та часник, розрізані навпіл. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20 хвилин.

2. Перекладіть запечені ребра й цибулю з часником в каструлю та залийте 3 л води. Варіть бульйон на середньому вогні протягом 90 хвилин до готовності ребер.

3. Наріжте другу цибулину невеликим кубиком та обсмажте до м’якості на розігрітій з соняшниковою олією сковороді. Коли цибуля буде потрібної консистенції, додайте на сковорідку фарш і смажте разом кілька хвилин, помішуючи.

4. Додайте на сковорідку промитий рис, перемішайте та додайте томатну пасту з нарізаним слайсами перцем чилі. Перемішавши, додайте 2−3 черпака бульйону та тушкуйте все разом 5−7 хвилин на невеликому вогні.

5. Додайте до заправки ткемалі, зіру, орегано, хмелі-сунелі, перець та сіль. Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по заправці.

6. Процідіть бульйон із ребер і приберіть часник із цибулею, вони більше не знадобляться. Бульйон доведіть до кипіння та всипте в нього заправку. Варіть її на мінімальному вогні 15 хвилин.

7. У цей час зніміть ребра з кісток, наріжте та всипте в суп. Також додайте дрібно нарізані горіхи та часник, а також два лаврові листки.

8. Варіть суп ще 10−15 хвилин, потім зніміть з вогню та дайте настоятися 20−30 хвилин перед подачею. Розливши суп по тарілках, додайте зелень кінзи.

Смачного!

Більше рецептів Євгена Клопотенка можна знайти у нього на сайті.

Показати ще новини
Радіо NV
X