Від борщу зі шпинатом до одеської юшки. Вісім рецептів зігріваючих супів на будь-який сезон

Азіатські супи останнім часом набирають все більшої популярності (Фото:brooke lark / unsplash)
Восени найбільше хочеться чогось ситного та зігріваючого. Як ніколи актуальними стають супи.
Останнім часом першість серед супів зайняли супи-пюре, популярні в Європі. Однак не варто забувати і про звичайні супи, для приготування яких не потрібен блендер. Ми зібрали вісім рецептів перших страв, які варто приготувати цієї осені.
1
Грибний суп з лисичками
Традиційно в році є два грибних сезони: червень-початок липня, серпень — початок жовтня. Поки нинішній сезон лисичок не закінчився, потрібно встигнути приготувати ароматний і легкий грибний суп, який нічим не поступається своєму кремовому колезі.
З лисичками. Як приготувати вегетаріанський грибний суп

2
Незвичайний український борщ
Ця перша страва не втрачає актуальності вже сотні років, а кожна господиня готує його по-своєму. Євген Клопотенко, який серйозно зайнявся дослідженням українського борщу і його різновидів для свого фільму Борщ. Секретний інгредієнт, пропонує приготувати незвичайний борщ з чорносливом і квашеними помідорами.
З несподіваними інгредієнтами. Євген Клопотенко розкрив секрети справжнього українського борщу

3
Зелений борщ зі шпинатом
Євген Клопотенко розбирається у всіх видах борщу, включно із зеленим. Цей рецепт легкого борщу на овочевому бульйоні може урізноманітнити ваше меню перших страв, а якщо подавати його без яєць, то й пісне меню.
Зі шпинатом. Як приготувати зелений борщ без м’яса
4
Курячий бульйон з галушками з маци
Бульйон — ідеальна страва, яку люди чомусь найчастіше готують тільки тоді, коли хворіють. Однак ця єврейська страва з мацою та домашньою птицею за рецептом Савелія Лібкіна може стати чудовим доповненням вашого осіннього меню.
З галушками з маци. Як приготувати курячий бульйон за рецептом Сави Лібкіна

5
Одеська юшка з судака й окуня
Якщо ви не їсте м’ясо, але любите рибу, вам варто приготувати рибну уху за рецептом Савелія Лібкіна. Цей одеський рецепт відрізняється від своїх іноземних і регіональних аналогів наявністю в супі томатів. А два види риби роблять бульйон насиченим і ароматним.
З судака і окуня. Секрети приготування одеської юшки від Савелія Лібкіна
6
Солянка на м’ясному бульйоні
Збірна солянка — яскрава на смак перша страва, яка своїми насиченими кольорами може прикрасити ваш осінній стіл. Солянки готують на рибному овочевому або м’ясному бульйонах. Останній варіант найпоширеніший, і саме його ми пропонуємо вам приготувати.
На м’ясному бульйоні. Класичний рецепт збірної солянки
7
Тайський том ям
Азіатська кухня останнім часом всім дуже полюбилася, а тому рецепт візитної картки Таїланду — том яма повинен був з’явитися в цьому списку. Євген Клопотенко, за рецептом якого ми пропонуємо вам приготувати цей суп, запевняє, що ви закохаєтесь у Таїланд з першої ж ложки супу.

Символ тайської кухні. Рецепт супу том ям від кулінарного експерта
8
Азіатський місо-суп
Ще одним улюбленцем публіки родом з Азії є місо-суп з морепродуктами. Він досить просто й швидко готується, але вам знадобляться асорті морепродуктів і паста-місо.