Для шокоголіків. Рецепт шоколадного суфле від Едуарда Насирова

30 серпня, 21:21
Подавати суфле можна з морозивом (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Подавати суфле можна з морозивом (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Кулінар поділився рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food.

Якщо ви любите насичений шоколадний смак і обираєте саме шоколадну начинку до більшості десертів, цей рецепт для вас. Шоколадне суфле, котре пропонує приготувати Едуард Насиров, дуже насичене, але при цьому ніжне. Як відмічає кулінар, «цей десерт стане чудовим доповненням романтичної вечері, а можливо і пізнього сніданку».

Відео дня

Рецепт шоколадного суфле

Інгредієнти на 4−5 порцій:

  • 70 г темного шоколаду (близько 70%), наламати на шматочки
  • 50 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 2 жовтки
  • 4 білки

Приготування:

1. Змастіть маслом форми для запікання, обсипте стінки цукром і приберіть їх у холодильник.

2. На водяній бані розстопіть шоколад із маслом і дайте злегка охолонути.

3. Розітріть жовтки із цукром до білого кольору та акуратно введіть у суміш шоколад. Білки збийте до м’яких піків із дрібкою солі, потім акуратно додайте до жовтково-шоколадної суміші.

4. Викладіть отриману масу у форми, розрівняйте поверхню та постукайте дном форми по складеному в кілька шарів рушнику.

5. Відправте суфле в розігріту до 200 °C духовку на 12−15 хвилин. Духовку під час випікання не відчиняйте.

6. Гаряче суфле присипте цукровою пудрою та негайно подавайте на стіл.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X