Сезонна зелень. Що приготувати з кропиви, кульбаб і черемші

30 квітня, 03:33
З цих рослин можна готувати як салати, так і начинки для пирогів або супи (Фото:photodesign/depositphotos.com)

З цих рослин можна готувати як салати, так і начинки для пирогів або супи (Фото:photodesign/depositphotos.com)

Хоча цю зелень складно зустріти в супермаркеті, вона справді корисна і не менш смачна, ніж та, до якої ми звикли.

Черемша, кульбаби та кропива - недооцінені рослини, адже небагато людей, описуючи їх, використовують слово "смачні". При цьому чимало кулінарів наполягає на тому, що і кропива, і черемша, і кульбаба насправді заслуговують на своє місце серед іншої зелені. До того ж усі ці рослини справді корисні.

Відео дня

Ми зібрали кілька рецептів із кропиви, кульбаб і черемші, які вам потрібно спробувати у травні.

Рецепт крем-супу з черемші

Інгредієнти:

  • Черемша - 2 пучки
  • Борошно - 50 г
  • Овочевий бульйон - 1 л
  • Вершкове масло - 50 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вершки - 250 г
  • Сіль, перець - за смаком

Повний рецепт супу, а також соусу-песто та салату з черемші шукайте за посиланням.

klara kulikova / unsplash
Фото: klara kulikova / unsplash

Рецепт квашеної черемші

Інгредієнти:

  • 5-6 пучків молодої черемші
  • 1 ст.л. солі

Маринад:

  • 1 л води
  • 2 ст.л. солі (40 г або 4%)
  • 40 г винного оцту
  • ½ ч.л. зерен гірчиці
  • 5-6 бутонів гвоздики
  • ½ ч.л. коріандру
  • пара сухих перчиків чилі
  • бессарабські спеції - мірудія, чубриця та гюзум - по ч.л.

Повний рецепт страви шукайте за посиланням.

Рецепт ризото з кропивою

Інгредієнти:

  • 300 г кропиви
  • 1 пучок шпинату
  • 160 г рису для ризото (карнаролі чи арборіо)
  • ½ цибулі порею
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • пів кухля сухого білого вина
  • 600-800 мл овочевого бульйону
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г витриманого коров'ячого сиру (наприклад, пармезан)
  • Сіль перець

Повний рецепт класичної італійської страви - за посиланням.

Рецепт смузі з кропиви

Інгредієнти:

  • Кропива - 1 пучок
  • Шпинат - 1 пучок
  • Банан - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Сік лимона
  • Вода - 70-120 мл

Повний рецепт смузі, а також салату та крем-супу з кропиви шукайте за посиланням.

Рецепт пирога з кропивою та фетою

Інгредієнти:

  • Пісочне тісто - 400 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Кропива - 120 г
  • Мигдаль - 40 г
  • Фета - 200 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Сметана - 200 мл
  • М'ята - 1 пучок

Повний рецепт шукайте за посиланням.

Рецепт брускети з рибою та кульбабами

Інгредієнти:

  • листочки кульбаб
  • квіти кульбаб
  • бальзамік
  • олія на вибір
  • морква
  • петрушка
  • лимонна цедра
  • 2-3 великі оливки
  • сардини
  • хліб

Повний рецепт закуски - за посиланням.

Рецепт меду з кульбаб

Інгредієнти:

  • 300 квіток кульбаби
  • 1 кг цукру
  • 400 мл води
  • 0,5 лимона

Повний рецепт шукайте за посиланням.

mae mu / unsplash
Фото: mae mu / unsplash

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X