Замість хліба. Картопляний лаваш нашвидкуруч

31 березня, 18:48
Для приготування знадобиться всього 1 склянка борошна (Фото:fortyforks/depositphotos.com)

Для приготування знадобиться всього 1 склянка борошна (Фото:fortyforks/depositphotos.com)

З пюре та борошна можна приготувати щось середнє між млинцями та коржиками.

Експерт реаліті Нового каналу На ножах шеф Алекс Якутов розповів, як приготувати лаваш із картоплі. Їсти цю страву можна замість хліба, а на приготування лаваша йде зовсім небагато часу.

Відео дня

Рецепт лаваша з картоплі

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре - 350 г (із близько 5-ти великих картоплин)
  • Борошно - 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія - 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх - 0,5 г (за бажанням)

Приготування:

З'єднуємо борошно та розпушувач.

У пюре додаємо олію та перемішуємо.

З'єднуємо пюре з борошном і замішуємо тісто. Воно буде еластичним, але не повинно липнути до рук.

Тісто розділяємо на середні шматочки та розкочуємо лаваш. За бажанням, можна додати будь-яку зелень: кріп, петрушку тощо.

Є два варіанти приготування лаваша. Перший – у духовці. Для цього розкочуємо тісто середньої товщини. Розігріваємо духовку до 180°C, викладаємо лаваш на деко та відправляємо готуватися на 10-15 хвилин. При запіканні він трохи підніметься, але потім осяде.

Другий варіант – приготувати його на сухій сковороді. Для цього тоненько розкатуємо тісто, кладемо на розпечену сковороду коржик і смажимо з кожного боку до рум'яності.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X