Смачна і бюджетна. Рецепт червоної капусти по-личаківськи

Ця капуста запікається у духовці (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Публікуємо рецепт Едуарда Насирова із його фуд-блогу My Happy Food.
Кулінар продовжує досліджувати українську кухню, чимала частина якої складається з капустяних страв. Раніше ми публікували добірку рецептів із капусти, серед яких козацький капусняк і фучки, лемківські капустяні оладки, крижавка і звичайна квашена капуста. Тепер публікуємо рецепт червоної/синьої капусти по-личаківськи, котра гарно смакуватиме як самостійна закуска чи гарнір до будь-якої страви.
Більше рецептів Едуарда Насирова можна знайти на Patreon.
Рецепт тушкованої капусти
Інгредієнти:
- невелика червоноголова капуста
- 2−3 кислих зелених яблука
- 30−50 г вершкового масла/олії
- 3 ст.л. цукру
- 4−5 ст.л. яблучного оцту
- чорний мелений перець
- 3−4 бутони гвоздики
- склянка води
Приготування:
1. Підготуйте інгредієнти: нашинкуйте капуту, очистіть і наріжте кубиком яблука.
2. У формі для запікання розтопіть масло, додайте капусту із яблуками, за ними — решту інгредієнтів.
3. Відправте форму в розугріту до 200 °C духовку приблизно на 1,5 години. Час від часу перемішуйте та перевіряйте готовність. Подавайте гарячою.
Смачного!