Смачна і бюджетна. Рецепт червоної капусти по-личаківськи

1 грудня 2022, 04:44
Ця капуста запікається у духовці (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Ця капуста запікається у духовці (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Публікуємо рецепт Едуарда Насирова із його фуд-блогу My Happy Food.

Кулінар продовжує досліджувати українську кухню, чимала частина якої складається з капустяних страв. Раніше ми публікували добірку рецептів із капусти, серед яких козацький капусняк і фучки, лемківські капустяні оладки, крижавка і звичайна квашена капуста. Тепер публікуємо рецепт червоної/синьої капусти по-личаківськи, котра гарно смакуватиме як самостійна закуска чи гарнір до будь-якої страви.

Відео дня

Більше рецептів Едуарда Насирова можна знайти на Patreon.

Рецепт тушкованої капусти

Інгредієнти:

  • невелика червоноголова капуста
  • 2−3 кислих зелених яблука
  • 30−50 г вершкового масла/олії
  • 3 ст.л. цукру
  • 4−5 ст.л. яблучного оцту
  • чорний мелений перець
  • 3−4 бутони гвоздики
  • склянка води

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти: нашинкуйте капуту, очистіть і наріжте кубиком яблука.

2. У формі для запікання розтопіть масло, додайте капусту із яблуками, за ними — решту інгредієнтів.

3. Відправте форму в розугріту до 200 °C духовку приблизно на 1,5 години. Час від часу перемішуйте та перевіряйте готовність. Подавайте гарячою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X