Незвично і просто. Рецепт молодої капусти на грилі від Пекельного шефа Алекса Якутова

22 травня 2021, 07:30
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Власник ресторану Публіцист і шеф Пекельної кухні на Новому каналі розповів, як оригінально приготувати молоду капусту.

Поки триває сезон молодої капусти, не пропустіть можливість приготувати з неї апетитні та смачні страви. Перше, що спадає на думку, - це, звичайно ж, салат. Але існує безліч інших цікавих страв. Шеф кулінарного реаліті Пекельна кухня Алекс Якутов ділиться оригінальним рецептом молодої капусти на грилі.

Відео дня

Рецепт капусти

Інгредієнти:

  • 1 шт. - молодої капусти
  • 20 г - яблучного сидру
  • 5 г - рослинної олії
  • 1 ч.л. - червоної ікри
  • 1 ч.л. - щучої ікри
  • Сіль, перець, коріандр за смаком
  • Зелена цибуля та кріп

Інгредієнти для яблучно-картопляного пюре:

  • 1 шт. - яблука Семеренко
  • 2 шт. - картоплі
  • 100 г - вершкового масла
  • 20 г - соку лимона
  • 100 г - вершків

Інгредієнти для соусу:

  • 300 г - білого сухого вина
  • 100 г - цибулі
  • 100 г - моркви
  • 200 г - рибного бульйону (можна замінити овочевим)
  • 200 г - 33% вершків
  • Сіль, цукор за смаком

Приготування:

1. Відріжте ¼ капусти. Посоліть, поперчіть і посипте її коріандром. Додайте яблучний сидр, збризніть олією. Замаринуйте на годину.

2. Потім покладіть на розпечений гриль або сковороду. Обсмажте з двох сторін. Викладіть на пергамент і налийте трохи маринаду, в якому була капуста. Дайте відпочити під фольгою.

3. Приготуйте пюре:

Наріжте яблуко і картоплю дрібними кубиками. Обсмажте на вершковому маслі. Додайте сіль і сік лимона. Влийте 100 г вершків. Накрийте кришкою і тушкуйте до готовності картоплі.

Збийте в блендері, пропустіть через сито і посоліть.

4. Приготуйте соус:

Наріжте дрібною соломкою цибулю і моркву. Залийте інгредієнти вином і випаріть його на середньому вогні два рази. Процідіть.

До овочів додайте бульйон. Випаруйте його теж два рази.

Додайте вершки, посоліть і поперчіть. Дайте покипіти 2-3 хвилини.

5. Зберіть страву:

Викладіть на тарілку пюре. Зверху покладіть капусту і полийте її соусом. Прикрасьте по 1 ч.л. червоною і щучою ікрою. Додайте зелену цибулю і кріп.

Смачного!

Прем'єра кулінарного реаліті Пекельна кухня з Алексом Якутовим відбудеться цієї осені на Новому каналі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X