Сезон овочів. Рецепт легкої і корисної запіканки з кабачками та сиром

14 червня 2021, 03:08

Запіканка — це ароматна і ніжна страва, яка відповідає всім правилам здорового харчування. А ще це смачна страва з кабачків, головне готувати її за перевіреним рецептом.

Весна та літо — сезон овочів і легких страв на їх основі. Ведучий програми Ранок з Україною на каналі Україна Григорій Герман розповів власний рецепт кабачкової запіканки, яка стане відмінною стравою для вечері. Приготувати її можна за півгодини.

Відео дня

Рецепт запіканки з кабачками у вершковому соусі

Григорій Геман (Фото: Канал Україна)
Григорій Геман / Фото: Канал Україна

Інгредієнти:

  • Кабачки або цукіні - 1 кг

  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.

  • Вершкове масло — 2 ст.л.

  • Твердий сир — 150 г

  • Вершки — 100 мл

  • Куряче яйце — 4 шт.

  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ч.л.

  • Гірчиця — 1 ст.л.

  • Часник — 1 зуб.

  • Сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  1. На сковорідці розігріти суміш вершкового та рослинного масла. Тим часом нарізати кабачки кубиками та подрібнити цибулю.

  2. Спочатку на сковороду відправити цибулю, коли вона стане золотистого кольору, додати кабачки. Подрібнити часник і відправити до овочів.

  3. Поки кабачки готуються, можна зробити особливу заливку. Збити яйця з вершками до однорідної маси. Додати крохмаль, гірчицю, сіль і мелений перець. Ретельно збити вінчиком.

  4. Коли кабачки стануть ледь золотистого кольору, викласти їх у форму для запікання і, помішуючи, залити яєчно-вершковою заливкою. Сир натерти та вмішати у страву.

  5. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X