З сиром і горіхами. Рецепт рулетиків із сирих кабачків

4 липня, 03:03
Для начинки потрібно змішати сметану та кисломолочний сир (Фото:ShulzhenkoElena / depositphotos.com)

Для начинки потрібно змішати сметану та кисломолочний сир (Фото:ShulzhenkoElena / depositphotos.com)

Шеф-кухар і експерт реаліті На ножах Алекс Якутов поділився рецептом кабачкової закуски.

Сезон кабачків у самому розпалі, а тому з цього плоду можна готувати найрізноманітніші страви. Зазвичай кабачки термічно обробляють, однак деякі страви можна готувати і з сирих кабачків, наприклад, ці хрумкі рулетики з кисломолочним сиром.

Відео дня

Рецепт рулетиків із кабачків

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді - 6 шт.
  • Кисломолочний сир — 300 г
  • Сметана — 110 г
  • Сік лимона — 1 ст. л.
  • Олія — 3 ст. л.
  • Базилік — 10 г
  • Грецький горіх — 50 г
  • Цедра лимону — 15 г

Приготування:

Горіхи очищаємо, розкладаємо на деко, застелене пергаментом, та відправляємо в духовку, розігріту до 190 °C на 7−10 хвилин.

Тим часом нарізаємо кабачки овочечисткою на смужки. Солимо, перчимо та змазуємо олією з двох боків.

Беремо кисломолочний сир, максимально відтискаємо всю вологу, щоб він став сухим. Додаємо жирну сметану й перебиваємо блендером в однорідну масу. Солимо, перчимо, вливаємо сік лимона, 2 ложки олії. Змішуємо. Текстура має вийти кремовою, без шматочків.

Тепер у начинку додаємо нарізану зелень базиліку та подрібнений на середні шматочки горіх. Перемішуємо.

Мастимо кабачки начинкою та загортаємо в рулетики. Викладаємо на тарілку, зверху посипаємо цедрою лимона і будь-якою зеленню.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X