Від супу до торта. 9 страв із кабачків, які варто приготувати

10 червня, 03:36
Кабачки можна також готувати сирими (Фото:le creuset / unsplash)

Кабачки можна також готувати сирими (Фото:le creuset / unsplash)

Розповідаємо, як ненудно ввести у свій раціон цей корисний продукт.

Якщо у вашому холодильнику з'являється кабачок або цукіні, найчастіше ця історія закінчується підсмаженими у борошні/яйці/майонезі кільцями. Однак ці, за ботанічною класифікацією, фрукти мають набагато більший потенціал. З кабачків можна готувати корисну пасту та лазанью, легкі оладки та супи. Ми зібрали 9 рецептів із цукіні, які внесуть різноманітність у ваш раціон цього літа.

Відео дня

Почати варто зі стартерів: хоча зазвичай кабачки піддаються термічній обробці, їх можна їсти і сирими. Наприклад, Євген Клопотенко готує швидкий салат із цукіні, а також холодний суп гаспачо з огірків та сирих кабачків. Такі страви готуються буквально кілька хвилин, мають освіжаючий смак та розкривають кабачки з незвичного боку.

denise spijker / unsplash
Фото: denise spijker / unsplash

Текстура кабачків зробила їх також ідеальним замінником у низьковуглеводних та здорових аналогах італійських страв – лазаньї та пасти.

Досить популярними є легкі оладки з кабачків, які можуть стати як закускою, так і повноцінним, наприклад, сніданком. Окрім того, звичні оладки можна трохи трансформувати і приготувати солоний млинцевий торт із цукіні.

Ну а якщо ви хочете мінімізувати процеси смаження, приготуйте кабачки за одним із рецептів у духовці:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X