Осінній хіт. Теплий салат з гарбузом і качкою від учасника Пекельної кухні

9 жовтня 2021, 07:40
Салат заправляється соусом вінегрет (Фото:artjazz / depositphotos.com)

Салат заправляється соусом вінегрет (Фото:artjazz / depositphotos.com)

Богдан Горносталь поділився сезонним рецептом ситної та корисної страви для осінніх трапез.

Пресслужба Нового каналу
Фото: Пресслужба Нового каналу

Жовтень — міжнародний сезон гарбуза, з якого можна готувати не тільки крем-супи, як усі звикли. Він прекрасно підходить для гарнірів, десертів і салатів, додаючи пікантності стравам. Рецептом нестандартного сезонного салату, який може замінити повноцінну трапезу, поділився учасник кулінарного реаліті Нового каналу Богдан Горносталь.

Відео дня

Рецепт теплого салату з гарбузом

Інгредієнти:

  • Рукола — 150 г
  • Гарбуз — 100 г
  • Качина ніжка — 200 г
  • Інжир — 2 шт.
  • Волоські горіхи — жменя
  • Пармезан — 20 г

Інгредієнти для соусу Вінегрет:

  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Гірчиця — 0,5 ч. л.
  • По дрібці солі та перцю
Пресслужба Нового каналу
Фото: Пресслужба Нового каналу

Приготування:

1. Руколу необхідно зачистити від корінців, акуратно помити та просушити.

2. Ніжки качки помийте, зніміть шкірку. Відправте тушкуватися на повільному вогні приблизно 2 години. У кухарському світі ця техніка називається конфі. Після приготування необхідно зачистити м’ясо від кістки. З ніжки не все м’ясо піде в салат — приблизно 80 г.

3. Гарбуз наріжте середнім кубиком, посоліть і відправляйте запікатися при температурі 160 градусів приблизно 40 хвилин, до готовності.

4. Інжир наріжте не надто великими дольками. Горіхи підсмажте на сухій сковороді. Пармезан натріть на тертці пластівцями. Усі інгредієнти викладіть шарами на тарілці.

5. Приступайте до приготування заправки вінегрет. З'єднайте оливкову олію, оцет, гірчицю, сіль і цукор. Добре перемішайте та заправте салат. Зверху викладіть горіхи.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X